Absență importantă din lotul lui ACS Poli pentru Poiana Brașov. De ce...

Absență importantă din lotul lui ACS Poli pentru Poiana Brașov. De ce jucători mai are nevoie Ionel Ganea și ce probleme mai are clubul

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli pleacă azi în stagiul centralizat de la Poiana Brașov. Antrenorul Ionel Ganea a ”convocat” 21 de jucători, printre care se află și camerunezul Joel Ikong Yuh. Timișorenii nu mai mizează pe Alexandru Popovici, jucător care nu a dorit să semneze un contract diminuat.

Astăzi s-au confirmat mai multe vești în privința lotului retrogradatei din Liga I. Mai mulți tineri din propria pepinieră nu au prins lotul de cantonament, așa cum acuza impresarul Cristea Opria, printre aceștia se numără David Pop, Lucian Oprea (accidentat), Cristian Pădurariu și Harald Fridrich, jucători care urmează să fie din nou împrumutați. Pe lângă noile achiziții, Igor Basic (Sebiș), Alin Mutu (Luceafărul), Andrei Mrkela (Bezanija), Florin Dumbravă (Sepsi) și Dorin Codrea (Giarmata), Ganea l-a luat și pe Ikong Yuh (Sănătatea).

”Avem un lot tânăr, cu jucători din club, am adus jucători… Nu vreau să intru in nicio polemică, cu niciun impresar, aici decid antrenorul și directorul sportiv. Decizia principală e antrenorului principal”, a spus Radu Birlică, președintele lui ACS Poli.

”Eu în calitate de antrenor urmăresc strict interesul clubului, nu mă interesează decât problemele mele de antrenor. Avem 21 de jucători, mai am nevoie de maximum trei jucători și lotul va fi complet. Sper ca în această săptămână să rezolvăm și această mică problemă. În momentul de față jucătorii care au rămas sunt de calitate, am nevoie de ei, depinde doar de ei. Împreună vom face o treabă destul de bună”, a declarat Ionel Ganea. ”Principalul” a precizat și posturile pe care și-ar mai dori jucători: atacant, mijlocaș central ofensiv și mijlocaș lateral.

”La jucători tineri stăm foarte bine, avem șapte-opt jucători de o valoare foarte bună…”, a precizat Ganea. Podină, Motreanu, Birnoi, Haruț și Velcotă se numără printre alegerile tehnicianului.


Despre cei nepăstrați, precum David Pop sau Lucian Oprea, ”Ganezul” a adăugată că cel mai bine ar fi ”dacă pot să meargă in altă parte” pentru a juca.

Popovici OUT

Nici Alex Popovici nu va continua cu ACS Poli, deși Radu Birlică spunea că jucătorul va rămâne pe vechiul contract. ”Popovici e accidentat și nu face parte din vederi pentru noul sezon… O să găsim o cale să ne înțelegem amiabil”, a conchis acum președintele. Cătălin Doman a semnat deja rezilierea contractului. Jucătorul ar fi prezentat documente că nu mai poate continua activitatea din punct de vedere medical. El se afla și pe lista jucătorilor puși gaj la ANAF, dar poate fi inlocuit cu un alt nume conform lui Birlică.

Nu mai puțin de șapte jucători: Raul Cochințu, Narcis Popan, Remi Ochea, Dorobanțu, Sinișa Sporin, Andreici și Ed. Codrean, vor fi împrumutați la Giarmata, club care l-a cedat pe Dorin Codrea la ACS Poli.

Lotul lui ACS Poli pentru Poiana Brașov:

Marius Curileac, Mădălin Smaranda, Mario Contra (portari); Bogdan Străuț, Daniel Filip, Radu Motreanu, Igor Basic, Cristian Bocșan, Cristian Melinte, Alin Mutu, Florin Dumbravă, Cristian Podină (fundași); Joel Ikong Yuh, Andrei Artean, Cosmin Bîrnoi, Dorin Codrea, Denis Haruț, Sebastian Velcotă, Andrej Mrkela (mijlocași); Octavian Drăghici, Denis Golda (atacanți).

ACS Poli va juca vineri, de la ora 18, la Sibiu la prezentarea Hermannstadt-ului pentru Liga I.

Riscă să fie dați afară

Radu Birlică a mai vorbit azi despre alte aspecte îngrijorătoare. ”Trag un semnal de alarmă autoritărților locale care fac parte din ONG-ul Poli Timișoara să găsească soluții de a ajuta clubul în mod real… Singurul om care a fost alături de club e primarul Nicolae Robu, dar singur e foarte greu. Situația nu e critică, dar nici roz. Sunt datorii, dacă vor fi stinse vom merge mai departe fără probleme. Ratele la ANAF sunt la zi, nu sunt datorii către alți terți, condițiile sunt destul de bune. Dar autoritățile trebuie să ajute clubul. Noi atragem fonduri private, dar mai nou auzim că nu putem beneficia nici de vestiare, CJT ne tot anunță printr-un domn director că trebuie să părăsim vestiarul. Nici nu și-au plătit cotizația in ONG, deși e infimă”, a mai spus Birlică.

Dacă în trecut clubul se lăuda că plătește contracte de muncă și toate obligațiile la stat, acum ACS Poli a trecut precum alte cluburi la convenții civile.

UPDATE ACS Poli a anunțat împrumutul lui Lucian Oprea pentru un sezon la UTA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.