Întinerita ACS Poli a învins la limită o divizionară D din Brașov....

Întinerita ACS Poli a învins la limită o divizionară D din Brașov. Ionel Ganea a mai testat doi jucători ”exotici”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / ACS Poli

ACS Poli a învins-o azi doar cu 1-0 pe ASC Olimpic Zărnești, grupare din Liga a IV-a Brașov. Tehnicianul Ionel Ganea a apelat mai mult la jucătorii tineri din lot în cel de-al doilea amical din cadrul cantonamentului de vară. Din doar 13 jucători folosiți azi doi au fost în probe: englezul Luke Tan Xian și olandezo-ruandezul Pierre Semudenge-Mujene.

Timișorenii au început al doilea joc din stagiul centralizat cu o noutate (Luke Tan) în primul 11, unul bazat însă pe jucători tineri, notă discordantă făcând doar Melinte și Străuț. Cel din urmă avea să înscrie și singurul gol al partidei. În minutul 32 printr-un șut de la distanță.

Doar două modificări a făcut tehnicianul bănățenilor. Melinte i-a lăsat locul la pauză lui Semudenge-Mujene, jucător aflat de asemenea în probe, iar mai târziu Codrea i-a luat locul lui Bîrnoi. În repriza secundă gruparea din Liga a II-a s-a remarcat prin ratări. De multe ori protagonistul lor a fost atacantul Denis Golda. Acesta a irosit șanse bune pe final, în minutele 76, 77, 82 și 86! Ultima dată din postura de unu la unu cu portarul Zărneștiului. Gruparea brașoveană a scăpat fără gol și un minut mai târziu, când Străuț a ratat șansa de a face 2-0 de la punctul cu var.

Garnitura tânără a lui ACS Poli a trecut astfel doar cu 1-0 de ASC Olimpic Zărnești, a doua clasată din Liga a IV-a Brașov, care cedase în această vară la scor (0-6) cu Sportul Snagov. Ganea a și menajat însă mulți seniori azi, dar totodată încă e în căutare de soluții după ce întăririle așteptate întârzie. Următorul amical al timișorenilor va fi și ultimul din cadrul cantonamentului de la Poiana Brașov, vineri, în ziua plecării, se va întâlni divizionara C din Râșnov.


În primul test al stagiului ACS Poli remizase la Sibiu cu Hermannstadt, scor 0-0.

Foto. ACS Poli / Facebook

Încă două nume în probe

Timișorenii au avut câteva surprize exotice în al doilea test din cadrul cantonamentului. Ionel Ganea l-a titularizat pe trialistul Luke Tan Xian, un mijlocaș englez cu origini asiatice în vârstă de 19 ani. Acesta a fost legitimat în primăvară la ACS Șirineasa, campioana C4, dar nu a jucat pentru gruparea originară din Vâlcea. Interesant e că în primăvară, după ce a trecut un casting, el a fost solicitat pentru un spot publicitar filmat alături de Lionel Messi. Astăzi e puțin probabil ca el să fi impresionat, trecându-și în cont după o oră de joc o ratare mare, șut peste poartă din șase metri.

Celălalt jucător în probe care a evoluat azi e Pierre Semudenge-Mujene. Mijlocaș olandezo-ruandez care l-a înlocuit la pauză pe Melinte și care a activat ultima dată în SUA la Georgia Gwinnett College.

ACS Poli: M. Contra – Daniel Filip, Basic, Melinte (46 Semudenge-Mujene*), Podină – B. Străuț – Bîrnoi (60 Codrea), Haruț, Luke Tan*, Velcotă – Golda.

*jucători în probe

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.