Admitere liceu 2018: s-au afișat rezultatele repartizării computerizate. Zeci de elevi au...

Admitere liceu 2018: s-au afișat rezultatele repartizării computerizate. Zeci de elevi au intrat în clasa a IX-a cu media 2

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Absolvenții clasei a VIII-a, care au susținut Evaluarea Națională și s-au înscris la liceu, au aflat, astăzi, dacă au intrat la școala preferată. Ministerul Educației Naționale a făcut publice rezultatele repartizării computerizate în unitățile de învățământ liceal în care candidații au fost admiși, precum și pe site-ul admitere.edu.ro. În același timp, în unităţile de învăţământ gimnazial au fost afișate listele cu locurile neocupate în liceele din județ.

Potrivit datele furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș, 4.208 candidați s-au înscris în clasa a IX-a în liceele din județ, 464 în învățământul profesional și 85 în clasele speciale. La nivelul județului Timiș au fost disponibile, în total, peste 5.000 de locuri în licee, plus aproximativ 1.200 de în clasele profesionale.

Din informațiile publicate de Ministerul Educației aflăm că un singur elev din județul Timiș a avut media de admitere 10.


Este vorba de Marta-Teodora Traleș, care s-a înscris la specializarea Matematică-Informatică din cadrul Colegiului Național “C. D. Loga” din Timișoara. Alți 17 absolvenți ai clasei a VIII-a au intrat la liceu cu medii peste 9.90.

Și în acest an, au fost admiși în clasele a IX-a de liceu și elevi cu medii sub 5. De altfel, 39 de elevi din județul Timiș au intrat la liceu cu medii sub 3. Cea mai mică medie a fost 2.04, cu care o elevă a fost admisă la Liceul Teoretic “Sfinții Kiril și Metodii” din comuna Dudeștii Vechi, la specializarea Științe ale Naturii. O altă elevă, cu media 2,11, a fost admisă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic din comuna Peciu Nou, tot la specializarea Științe ale Naturii.

Vezi AICI unde au fost repartizați elevii din județul Timiș care s-au înscris la liceu!

Depunerea dosarelor de înscriere în unitățile de învățământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 10 și 13 iulie. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.