Alina Gorghiu, după șovăielile PNL cu privire la Codul administrativ: “Sunt și...

Alina Gorghiu, după șovăielile PNL cu privire la Codul administrativ: “Sunt și nemulțumiri în interiorul partidului pe care nu pot să le neg”

0
DISTRIBUIȚI

După Nicolae Robu, un alt liberal îl critică pe președintele PNL, Ludovic Orban. Este vorba de Alina Gorghiu, care a declarat, astăzi, la Timișoara, în cadrul conferinței de presă de la PNL Timiș, că partidul a arătat slăbiciune pentru că a fost nehotărât cu privire la abordarea strategiei pe Codul administrativ.

“O să fac o referire de principiu la Codul administrativ, care a fost atacat la Curtea Constituțională de USR și de PMP și de trei semnatari de la PNL. În principiu, cred că sesizarea se va judeca în toamnă, nu știu care va fi soluția. Însă trebuie să ne asumăm că PNL a fost cam nehotărât în abordarea strategiei pe Codul administrativ. Iar acest lucru ne-a costat, a arătat slăbiciune în spațiul public. Opinia mea este că dacă aveam o linie foarte clară stabilită de la început și urmată tot timpul față de această lege importantă cred eu pentru toată administrația din România, lucrurile ar fi stat altfel. Da, a fost o ezitare. Da, va trebui să discutăm asta în forurile de conducere ale partidului pentru a nu repeta acest moment. O ezitare care a însemnat o decizie a conducerii centrale de a vota împotriva acestui cod. Pentru că nu a fost consultată liga aleșilor locali, adică structura de peste 1.100 de primari ai PNL. Un vot exprimat în toate direcțiile, unii pentru, alții împotrivă, alții abțineri. Un mandat al PNL ar fi fost mult mai bun și mai firesc dacă am fi avut acest subiect pe ordinea de zi a aleșilor locali. Însă nu aș vrea să arăt cu degetul spre nimeni. Trebuie însă să recunosc că a fost o inconsecvență și că pe viitor conducerea partidului, grupurile parlamentare și echipa primarilor trebuie să colaboreze mult mai bine atunci când vine vorba de acte esențiale și care influențează activitatea edililor și a societății românești în ansamblu.


Mi-aș dori să vedem această coordonare pentru a evita aspectul acesta, senzația aceasta de dezordine și de degringoladă în PNL”, a declarat Alina Gorghiu.

Fostul președinte al PNL a mai precizat că au mai fost făcute greșeli și de alte conduceri ale partidului, dar că și-ar dori să fie evitate astfel de atitudini în viitor.

“Greșeli s-au mai făcut de orice conduceri, nu doar de actuala conducere. Mi-aș dori însă să vedem că pe viitor evităm genul acesta de atitudine care ne confuzează electoratul. La momentul acesta și primarii sunt nefericiți, că s-a sesizat Curtea Constituțională pe o lege care-i interesa, electoratul care nu-și dorea pensii speciale iarăși este nefericit. Cred că cu sinceritate trebuie să vedem unde s-a greșit ca să putem să evităm genul acesta de greșeală pe viitor”, a precizat Alina Gorghiu.

Întrebat ce părere are despre faptul că se încearcă provocarea unui congres în care să se discute schimbarea lui Ludovic Orban, senatorul PNL a declarat că, în acest moment, nu se pune problema organizării unui congres.

“Nu vreau să comentez genul acesta de informații pentru că, în opinia mea, nu se pune problema în acest moment de niciun congres în PNL. Avem o conducere legitimă, aleasă la ultimul congres, cu o majoritate confortabilă. Sunt și nemulțumiri în interiorul partidului pe care nu pot să le neg. Eu sunt unul dintre oamenii care și-a spus punctul de vedere nu întotdeauna suprapus peste cel al președintelui partidului, dar asta nu înseamnă că PNL nu are alte priorități decât congresul. PNL, în momentul acesta, trebuie să deruleze Consiliul Național, trebuie să lucreze la acea strategie care să ne pună la punct o viitoare majoritate parlamentară pentru moțiunea de cenzură, trebuie să-și finalizeze programul de guvernare la care comisiile de specialitate lucrează. Trebuie să aibă un președinte mult mai vocal și mai articulat ca și până acum. Asta nu înseamnă că nu a fost un președinte vocal și articulat, dar întotdeauna e loc și de mai bine și are nevoie, evident, și de o comunicare și aici spun că a fost relativ proastă comunicarea cu filialele și cu primarii. Are nevoie de o comunicare mult mai bună cu primarii, cu structura de partid și cu organizațiile județene. Partidul nu se poate conduce exclusiv de o singură persoană sau de un grup restrâns de persoane, ci de toți care pot aduce un plus valoare în strategia partidului. Deci nu creditez genul acesta de zvonuri”, a conchis Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.