Amenzi aplicate zilnic timișorenilor care aruncă gunoi pe unde apucă. Aproape 100...

Amenzi aplicate zilnic timișorenilor care aruncă gunoi pe unde apucă. Aproape 100 de rampe clandestine, monitorizate video

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-162992444">

Polițiștii locali continuă să-i sancționeze pe timișorenii nesimțiți, care aruncă deșeuri pe unde apucă pe domeniul public și astfel se formează rampe clandestine de gunoi. Doar în ultima săptămână, au fost aplicate 16 amenzi între 500 și 1.000 de lei celor prinși în timp ce lăsau gunoaie pe terenuri virane, în zonele de blocuri sau depozitând resturi din materiale de construcții pe domeniul public.

Totodată, Poliția Locală Timișoara informează că, de la începutul anului, au fost monitorizare video 92 de locații de pe raza întregului oraș, unde cetățenii au sesizat că se formează frecvent rampe clandestine de deșeuri, cei surprinși de imagini fiind ulterior sancționați. Astfel, de la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au aplicat un număr total de 1.256 de sancțiuni atât celor surprinși în timpul patrulărilor aruncând resturi din toate categoriile pe domeniul public, cât și celor depistați ulterior cu ajutorul imaginilor video.

„Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că potrivit HCL 371/2007 este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestora recipientelor de deșeuri”, informează reprezentanții instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.