Artiști în premieră în România, la ediția din acest an a festivalului...

Artiști în premieră în România, la ediția din acest an a festivalului Plai VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Orkestra Mendoza va susține un concert în cadrul ediției din acest an a festivalului Plai

Organizatorii festivalului Plai, eveniment ce va avea loc în perioada 14 – 16 septembrie la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, au anunțat o serie de noi artiști care vor fi prezenți la ediția din acest an, majoritatea lor aflați în premieră în țara noastră.
Lista artiștilor care completează programul artistic pentru ediția cu nr 13 este: Paris Combo (Franța), Orkesta Mendoza (Mexic/SUA), Blitz The Ambassador (Ghana), Liniker e os Caramelows (Brazilia), DJ Tahira (Brazilia) și TZUC (România)

Șase albume și două decenii petrecute în jurul lumii cântând, având în față vocea carismatică a solistei Belle du Berry, le-a adus celor de la Paris Combo recunoaștere internațională cu sunetul lor cosmopolit. Tako Tsubo, titlul noului album Paris Combo, este termenul științific pentru ceea ce s-ar putea numi „sindromul inimii rupte”. Pentru cântăreața Belle du Berry, expresia oferă o șansă de a explora, prin muzică, legătura dintre sinele nostru emoțional și fizic.

Orkestra Mendoza reprezintă o fuziune latino-experimentală, bazată în Tucson, Arizona, dar dominată de doi muzicieni care s-au născut în Sonora, Mexic. În partea din față a scenei este Sergio Mendoza, un multi-instrumentalist, producător și compozitor, cel mai bine cunoscut pentru munca sa cu “Calexico”, iar alături de el este cântărețul energic Salvador Duran. Inițial, formați ca un tribut adus lui Pérez Prado (“regele Mambo”), Orkesta Mendoza (cunoscuți și ca Sergio Mendoza și La Orkesta) s-a transformat într-o combinație minunată, energetică de mambo, cumbia, psych și rock. Cu un sunet care provine din Deșertul Sonoran: Orkesta Mendoza ne prezintă o imagine a orașului Nogales, unde Sergio Mendoza a crescut și cum ar suna totul dacă nu ar fi separarea dată de granița SUA – Mexic. Cu o poftă pentru tradiție și o atitudine de punk, ¡Vamos a Guarachar! este un album eclectic pentru revoluția latino și reușește să încingă spiritele.

Stabilit în Brooklyn, născut în Ghana, Samuel Bazawule cunoscut și sub numele de Blitz The Ambassador, atrage atenția ascultătorilor săi asupra momentelor și a nedreptăților politice prin stilul său particular de hip hop pan-african, creând totodată o petrecere acustică contagioasă.


În ultimul său proiect, Diasporadical, rapperul și regizorul a stabilit să ajungă la un scop înalt: să conecteze copiii Africii de pe tot globul și să le facă vocea auzită. „Numele [Diasporadical] în sine o explică destul de bine. Este o noțiune radicală că poporul african, oriunde s-ar afla, are resursele și capacitatea de a se reconecta și de a deține propriul destin.”, spune el.

Liniker e os Caramelows creează un sunet contemporan care combină muzica soul cu moștenirea tropicală a MPB (muzica populară braziliană). Spectacolele lor sunt pline de energie și dacă înțelegi portugheza, îți dai seama că versurile sunt foarte personale, în care se vorbește despre relații și emoții profunde. În septembrie 2016, ei au lansat primul lor album de studio, REMONTA, care a câștigat premiul „Breakthrough Act” la Prêmio Multishow și s-a plasat al treilea în lista celor mai bune albume ale anului în revista Rolling Stone Brazilia. Membrii trupei, cu vârste cuprinse între 21 și 29 ani, menționează printre influențe muzica regională, muzica electronică, muzica etnică, MPB, pop (brazilian și american) rock, samba, tropicalia, punk brazilian și Black Sabbath. Chiar au inventat un cuvânt pentru a-și descrie propriul gen sau sunet: funzy, pentru o fuziune aproape indescriptibilă care combină toate aceste ritmuri și modul în care acestea reprezintă Brazilia în toate nuanțele și texturile sale.

DJ Tahira este un personaj renumit al muzicii din São Paulo, într-o continuă căutare prin intermediul unor magazine, colecții particulare sau prin poduri cu praf din întreaga țară. DJ-ul pasionat a dedicat ultimii patru ani cercetând pe scară largă spectrul mare de stiluri muzicale ale Braziliei și încet a început să introducă tot mai multe elemente africane și indigene în seturile sale. Încurajat de succesul din timpul concertelor sale, el a decis să-și creeze primul proiect discografic pentru a-și împărtăși descoperirile cu lumea! Fiind activ de peste 20 de ani, DJ-ul și producătorul Tahira prezintă un nou mix eclecticcare îmbină genurile și perioadele, de la sunete tradiționale la amestecurile electronice din cultura DJ. Muzica sa este influențată de muzica africană, latină, braziliană, jazz, funk, disco și soul.

TZUC este Mihai Vasiu, un tânăr DJ și producător muzical din București, care a putut fi surprins adesea, în diferite ipostaze, în spatele pupitrului de DJ, de unde manevrează cu tact și fără un plan prestabilit diferite muzici. Omul de care ai nevoie dacă vrei ca în spatele platanelor să se manifeste o minte și un suflet cu o vastă cultură muzicală, lipsite de frică și pline de inspirație, elan vital și entuziasm contagios.

Festivalul PLAI este un eveniment pentru toate vârstele, plin de activităţi create de peste 30 de entități menite să nască pasiuni şi presărat cu muzică bună din toate colţurile lumii.

Artiștii anunțați până acum pentru ediția cu nr.13 sunt: Orchestra Baobab (Senegal), Alsarah and the Nubatones (Sudan), Nickodemus (USA), Ifriqiyya Electrique (Tunisia), 9Bach (Țara Galilor), Paris Combo (Franța), Orkesta Mendoza (Mexic/SUA), Blitz The Ambassador (Ghana), Liniker e os Caramelows (Brazilia), DJ Tahira (Brazilia), TZUC (România).

Abonamentul Festivalului PLAI poate fi cumpărat cu suma de 78 de lei, până în 9 Iulie 2018, online prin Eventim, şi fizic de la librăriile Cărtureşti sau AMBASADA (în Timişoara). Începând cu 10 Iulie valoarea abonamentului va fi de 98 lei, iar biletele pentru o zi de festival vor putea fi achiziționate la 68 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.