ASU Politehnica organizează reeditarea finalei Cupei României din 1958. Când are loc...

ASU Politehnica organizează reeditarea finalei Cupei României din 1958. Când are loc varianta 2018 a meciului Ştiinţa – Progresul

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi s-au împlinit 60 de ani de la cucerirea primului trofeu important din istoria Politehnicii Timişoara: Cupa României. Cu această ocazie clubul actual de pe arena „Ştiinţa”, ASU Poli, a declarat luna iulie ca fiind una dedicată sărbătoririi acestui eveniment. Punctul principal de atracţie va fi un amical special cu „urmaşa” bucureştenilor învinşi în 1958, divizionara C Progresul 1944 Spartac.

Meciul de gală care se vrea o reeditare a finalei din urmă cu 60 de ani. Atunci Ştiinţa Timişoara (denumire temporară a alb-violeților) s-a impus cu 1-0 (gol Cădariu) în faţa Progresului Bucureşti, câştigând primul ei trofeu major.


Poli (cea veche) a rămas în palmares cu două Cupe, cea din 1958 şi cea din 1980. Varianta 2018 a acestui duel le va opune pe ASU Politehnica, aflată în Liga a II-a, şi Progresul Spartac, formaţie care s-a clasat pe 2 în C în sezonul trecut din postura de nou promovată și care vrea să ducă mai departe tradiția ”bancarilor”.

„Evenimentul se dorește a fi un omagiu adus unui eveniment extrem de important pentru fotbalul studențesc timișorean – câștigarea primei Cupe a României din palmaresul clubului de către formația de legendă Știința Timișoara, formație ce avea în componență jucători precum Ciosescu, Cădariu, Lereter sau Gîrleanu”, se arată în textul evenimentului.

Meciul Ştiinţa (ASU Poli) – Progresul (Progresul Spartac) va avea loc sâmbătă, 21 iulie, de la ora 18.00, pe arena „Ştiinţa” din Timişoara. Druckerii anunţă şi alte evenimente de-a lungul acestei luni dedicate momentului ’58. Astfel, pe lângă o serie de materiale promoționale care vor fi lansate de clubul studențesc, pe 26 iulie, de la ora 19:21, la Sala Polivalentă a Centrului de Conferințe UPT (B-dul Vasile Pârvan nr. 2B) se va organiza o Cafenea Sportivă cu tema ”Știința ’58 – o echipă de legendă”. Invitații speciali vor fi Iosif Lereter și Nicu Diminescu, ultimii componenți ai echipei rămași în viață.

Altfel, mâine, de la ora 10.00, ASU Poli dispută tot acasă primul test al verii, cu divizionara D FC Bazoș. Inițial pe 21 iulie elevii lui Cosmin Petruescu aveau programat un test cu CSM Școlar Reșița (Liga 3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.