Reeditare fără gol: ASU Politehnica nu a putut trece pe caniculă de...

Reeditare fără gol: ASU Politehnica nu a putut trece pe caniculă de Progresul Spartac. Ce spune Cosmin Petruescu despre programul Ligii a II-a GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a remizat alb cu Progresul Spartac în jocul amical care a marcat totodată 60 de ani de la finala Cupei României câștigată de Știința Timișoara în fața bucureștenilor. Căldura infernală a făcut ca cele două grupări să se blocheze de multe ori în preajma careului advers iar diferența de eșalon nu a fost foarte sesizabilă. Pentru formația pregătită de Cosmin Petruescu a fost cel de-al treilea egal consecutiv înregistrat în această vară.

Urmașa Progresului București s-a prezentat în Banat, în ciuda distanței, pentru un test cu iz istoric. Echipa din Capitală a fost aproape de promovarea în B, clasându-se pe 2 în Seria a II-a a C-ului sezonul trecut. ”Bancarii” au fost însoțiți și de o mână de fani, în timp ce suporterii gazdă au stat la umbră și azi din cauza căldurii.

La o zi după egalul cu Reșița, ”Băieții în ghete” puteau deschide scorul devreme, când încă nu erau afectați de oboseală. Bozian a avut prima șansă în minutul 5, pentru ca peste șase minute șutul pe jos trimis de Plămadă din careu să fie respins de portarul Răduță. Progresul a avut o replică prin Donca în minutul 31, șutul său ocolind de puțin vinclul din stânga lui Murariu. Peste un minut Miholca nu a putut profita de ieșirea portarului advers, trimițând în aut.

La reluare Mera a fost aproape de un lob cu capul, dar balonul a trecut peste poartă. Odată cu trecerea timpului ambele echipe au părut afectate de căldură. Dar și de efortul din urmă cu 24 de ore în cazul unor timișoreni. Până la final doar Bozian (min. 77), care a întârziat neinspirat o oportunitate bună, și Vidrăsan (90), lovitură de cap din apropiere, au mai avut tentative serioase la integritatea scorului final.

Pentru ASU Poli mai urmează două jocuri pentru ultimele reglaje înaintea vizitei Chindiei. Miercuri, de la ora 18, timișorenii joacă la Luceafărul. Iar sâmbăta viitora, pe ”Dan Păltinișanu”, va fi amicalul de prezentare cu Zimbru Chișinău.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia (66 Szasz), Mera, Scutaru (66 Nicolescu), Cherecheș (85 Cojocaru) – Ignea, Poparadu (56 Vidrăsan) – Plămadă (76 Bănică), Bozian (85 Ghinescu), Miholca (56 Schieb) – Velici (66 Bedea). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Progresul Spartac București: Răduță (75 Săndescu) – Leafu (80 Stancu), Apostol, Ed. Radu, D. Vlad (80 Chivu) – Tudorache, Boiangiu, Donca, Dițu (76 M. Radu) – V. Militaru (65 C. Curt), C. Stanciu. Antrenor: Andrei Erimia.

Cosmin Petruescu: ”Căldura a înfluențat jocul ambelor echipe”

Antrenorul lui ASU Poli a pus evoluția parțial ștearsă a elevilor săi pe vremea foarte călduroasă.


”Îi felicit pe cei de la Progresul pentru că au dat curs invitației noastre. Au făcut un efort deosebit pentru a veni în Banat, le mulțumim pe această cale și le urăm mult succes în continuare. S-a dovedit că nu întâmplător s-au luptat până în penultima etapă la promovare iar din acest punct de vedere consider că am întâlnit un adversar, la fel ca în ziua precedentă, cu pretenții la Liga a II-a. Partida în sine nu a fost foarte spectaculoasă, înfluențată clar de temperatura de afară, căldura a înfluențat jocul ambelor echipe, dar una peste alta, ne-am atins în proporție foarte mare obiectivul pentru cele două jocuri”, a declarat Cosmin Petruescu.

”E prematur să vorbim de o echipă de bază, am încercat să acord cât mai multe minute tuturor jucătorilor. Ieri am înscris de două ori, am avut mai puține ocazii ca azi, paradoxal în prima repriză am avut mai multe ocazii… Cu siguranță și inspirația va veni pe măsură ce vom căpăta mai multă prospețime”, a mai spus ”Conferențiarul”.

”A fost un meci amical cu o echipă dintr-o ligă superioară. A fost un joc bun pentru noi, am și testat câțiva jucători, o nouă formulă de joc. În vară s-au produs câteva schimbări în echipa noastră și a fost de bun augur acest test. Avem obiectiv să formăm o echipă bună cu cât mai mulți progresiști și dacă vom reuși să facem o figură frumoasă ar fi foarte bine. Din păcate nu am reușit să marcăm, ar fi fost frumos pentru spectatori. Am reușit să readucem câțiva juniori crescuți de noi. Dacă vom fi în serie cu Rapid ar fi bine. La fiecare meci sunt suporteri care ne însoțesc și asta ne încântă, sunt puțini, dar fideli”, a adăugat și Andrei Erimia, patronul-antrenor al Progresului Spartac.

”Pare un program destul de greu”

Petruescu a vorbit și despre țintar, unul care va aduce între rundele 12-14 trei derby-uri unul după altul (Ripensia, ACS Poli și UTA). ”Pare un program destul de greu, depinde cum îl privim, întâlnim echipe cu pretenții la promovare, Chindia și U Cluj. Dar dacă e să privim partea plină a paharului în primele patru etape avem trei jocuri pe teren propriu și să nu uităm că suntem Politehnica Timișoara. Lucru pe care vreau să-l transmit cât mai ușor jucătorilor. Adversarii care vin aici trebuie să știe că de aici se va pleca greu cu puncte, chiar dacă sunt echipe cu pretenții la promovare cu siguranță le vom da o replică pe măsură”, a subliniat tehnicianul ”Băieților în ghete”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.