Reunire cu câteva surprize la ASU Politehnica. Noii jucători pregătiți de Cosmin...

Reunire cu câteva surprize la ASU Politehnica. Noii jucători pregătiți de Cosmin Petruescu au fost întâmpinați de ultrași GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2004205865">
Foto: Virgil Simonescu

”Băieții în ghete” s-au strâns azi pe arena ”Știința” într-o formulă cu destule noutăți. Pe lângă șapte dintre cei opt transferați deja în această vară, ASU Politehnica a mai avut alte șapte nume noi la reunire. Cei din urmă trebuie să-l impresioneze pe noul ”principal” Cosmin Petruescu în următoarele zile pentru a începe sezonul 2018-19 al Ligii a II-a în alb-violet.

28 de oameni a avut ”Conferențiarul” la prima ședință pentru noul sezon. Dintre jucătorii noi a lipsit doar Bozian, învoit, la fel ca deja ”veteranul” Bilia. Au fost și câteva mici surprize la mișcarea de astăzi. Dragoș Cojocaru (ex-Anderlecht), care s-a pregătit timp de o săptămână cu ACS Poli, se numără printre trialiști. Au revenit la echipă portarii Markos Gakos și Emanuel Fișteag, dar și jucătorii de câmp Vlad Bîte și Alex Rus (ex-Mașloc), atacant care a mai evoluat la ASU Poli și care a jucat sâmbătă pentru Chișoda contra lui ACS Poli.

Mai sunt testați, Ionuț Boancă (19 ani, Industia Galda, L3), Alex Cherecheș (21 ani, Giarmata, L3) pentru postul de fundaș stânga, Doru Bogdan Miholca (Satu Mare, L2), Patrick Popescu (21 ani, Unirea Dej, L3), Ionuț Ianc (20 ani, Gloria Lunca Teuz Cermei, L3), cu toții mijlocași, precum și Darius Buzdugan (23 ani, Giarmata), care poate evolua și în centrul defensivei.

”Gândurile nu pot fi decât pozitive, suntem nerăbdători să începem, suntem încrezători în ceea ce privește noul sezon. Mă bucur că în proporție de 90% am reușit să definitivăm și lotul. Sperăm ca în următoarele zile, până la plecarea în cantonamentul de la Sântămărie-Orlea să îl definitivăm și să ne pregătim cât mai bine pentru viitorul sezon. E bine că am ajuns la un acord în primul rând cu cei care au terminat campionatul. Nu a fost ușor, pentru că sunt jucători valoroși, care au avut oferte, dar în cele din urmă au dat curs propunerii noastre. Ba au semnat înțelegeri pe doi ani de zile. Despre cei care au venit astăzi, la reunire, pot să spun că sunt jucători pe care i-am urmărit, am referințe foarte bune despre ei. Vom vedea dacă se pliază pe ceea ce se dorește la Politehnica Timișoara… Îmi doresc dubluri pe post, cu jucători de valori aproximativ egale”, a declarat Cosmin Petruescu.

”E o situație inedită, fiecare club e cu politica lui, noi o avem pe a noastră. Suntem în relații de respect reciproc cu celelalte două cluburi din Timișoara, sunt colegii mei, persoane cu care am lucrat la un moment dat în carieră. Îmi doresc să fie o dispută sportivă, pe teren, și în afara lui să fie o relație amicală…  Cu siguranță Liga a II-a va fi mai atractivă, datorită faptului că în primul rând au promovat cinci echipe de tradiție și celelalte s-au întărit, se vehiculează și schimbarea sistemului, cred că se va bate cu Liga I. Numărul de spectatori va fi mai mare în Liga a II-a”, a mai spus ”Conferențiarul” despre viitorul sezon.

Un jucător de la care se așteaptă multe, mai exact multe goluri, e atacantul timișorean Gelu Velici, sosit și el de la CSM Lugoj. ”Important e să avem atitudine, dacă o avem vor veni și rezultatele. A contat în primul rând că a venit Cosmin, am lucrat bine cu el un an de zile la Lugoj, îi mulțumesc că m-a adus aici, probabil că am făcut un campionat bun și l-am determinat să mă aducă aici… Va fi un campionat greu. Pe lângă cele trei echipe din Timișoara o să se întărească toate. Le aștept pe toate, mă bucur că îmbrac acest tricou unde am copilărit, unde am crescut. Toți așteptăm meciul cu UTA, eu sunt nerăbdător să înceapă campionatul și să dau goluri”, a conchis Velici.

Jucătorii pregătiți de Cosmin Petruescu au fost întâmpinați la primul antrenament pentru ediția 2017-18 de câteva zeci de fani, care au aprins și mai multe torțe. Primul amical al verii pentru ASU Poli va fi sâmbătă, de la ora 10.00, în compania divizionarei a patra alb-violete FC Bazoș.

Lotul prezent la reunire: Murariu, Gakos, Fişteag (portari) – Nicolescu, Scutaru, Mera, Coadă, Szasz, Boancă (Industria Galda), Cherecheş (Giarmata), Bîte, Cojocaru (ex-Anderlecht), Vidrăsan, Poparadu, Lazea, Ghinescu, Bedea, Schieb, Ignea, Miholca (ex-Olimpia Satu Mare), Giuricici, P. Popescu (Unirea Dej), I. Ianc (Cermei), D. Buzdugan (ex-Reşiţa), Velici, Bănică, Plămadă, A. Rus (ex-Maşloc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.