ASU Politehnica va fi susținută din noul sezon de ”membri oficiali”. Ce...

ASU Politehnica va fi susținută din noul sezon de ”membri oficiali”. Ce presupune schimbarea modului prin care fanii sprijină echipa

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” nu vor mai avea membri cotizanți. Din ediția 2018-19 suporterii ASU Poli care susțin și financiar echipa vor deveni membri oficiali, după un model de ”afară” de recunoaștere a aportului fanilor la bunul mers al echipei. Schimbarea vine și pe fondul unui sezon mai costisitor în Liga a II-a.

ASU Politehnica a avut parte de un sezon mai greu din punct de vedere financiar. Suporterii care conduc gruparea alb-violetă au observat că veniturile clubului sunt mult mai mici iarna. Una dintre deciziile luate după sezonul trecut, care a fost pe ”minus” de sine stătător, a fost trecerea de la plata cotizațiilor pe fiecare sezon în parte la achitarea lor conform anului calendaristic.

”Conceptul de membru oficial se bazează pe forma de organizare a altor cluburi asemănătoare nouă din Europa (”official member”). Odată cu această schimbare va exista și una în privința perioadei de plată a cotizației. Analizând cifrele ultimelor sezoane am ajuns la concluzia că perioada de iarnă (decembrie – ianuarie – februarie – martie) este o perioadă extrem de slabă din punct de vedere al încasărilor. În același timp cheltuielile clubului sunt unele extrem de mari în aceeași perioadă. În lunile de iarnă reorganizăm echipa la nivelul lotului, lucru ce implică de fiecare dată costuri sporite, această perioadă fiind și cea în care organizăm cantonamentul de iarnă (cost aproximativ 8000 EUR). Dacă perioada de vară este una în care reușim să atragem și alte surse de finanțare (vânzarea de materiale promoționale noi/tricou nou de joc, contracte de sponsorizare plătite conform înțelegerilor, meciuri amicale sau oficiale cu bilet de intrare, etc.), lunile de iarnă au reprezentat un dezechilibru serios pentru bugetul clubului. Fiecare perioadă de iarnă a creat dezechilibre ce au fost recuperate cu greu de fiecare dată în restul sezonului.


Statistic vorbind, luna ianuarie a fost cea mai slabă din punct de vedere al încasărilor în fiecare dintre cele șase sezoane de până acum”, se arată în comunicatul Politehnicii.

Astfel va exista și o perioadă de ”tranziție” iar pentru turul ediției 2018-19 cardurile de membri, care rămân în rest neschimbate ca idee, vor fi valabile la jumătate din prețul unui sezon întreg, adică  50 lei pentru Junior, 100 lei pentru Viola, 250 lei pentru Gold și 500 lei pentru Platinum, urmând ca din anul 2019 să se treacă la noul sistem de cotizare.

Dacă majoritatea sponsorilor au rămas alături de ASU Poli, o altă problemă semnalată la Adunarea Generală a membrilor a fost concurența neloială cu echipele susținute de primării și legislația care nu încurajează atragerea mai multor sponsori.

Cosmin Petruescu, mulțumit de cantonament

ASU Politehnica a revenit ieri în oraș după cantonamentul de la Sântămaria-Orlea, unul considerat foarte reușit de către antrenorul Cosmin Petruescu, proaspăt licențiat UEFA PRO. ”A fost un cantonament foarte reușit, din toate punctele de vedere. Atât organizatoric, administrativ, dar mai ales sportiv. Dacă mai punem la socoteală faptul că nu am avut parte de nicio accidentare majoră în această perioadă, plus faptul că Lazea e din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic, putem considera acest stagiu ca fiind o reușită. Sunt mulțumit de modul în care s-au implicat băieții în toată această perioadă, nu doar în cea a cantonamentului, ci de când am început să lucrăm împreună. Sper ca într-un timp cât mai scurt să ne putem cunoaște cât mai bine, iar băieții să înțeleagă și să accepte cât mai repede idelile de joc pe care încercăm să le implementăm. A fost o perioadă în care am pus foarte mare accent pe pregătirea fizică și tactică. Sunt mulțumit de ceea ce am realizat în cantonament, de condițiile oferite și, cum spuneam, de implicarea tuturor jucătorilor. Chiar am rămas plăcut surprins de motivația și plăcerea de a se antrena a jucătorilor cu experiență, care au activat în eșaloanele superioare, dar și de dorința de afirmare a celor tineri… Avem unele probleme de omogenizare a lotului, dar mă bucur că a rămas și o parte a jucătorilor din sezonul trecut. Cu siguranță, ei îi vor ajuta pe cei nou veniți să se integreze cât mai repede. Ne rămâne ca, în următoarea perioadă, să lucrăm la consolidarea relațiilor de joc, pentru că, din punct de vedere fizic, cred că stăm foarte bine”, a declarat ”Conferențiarul”.

ASU Politehnica are parte de două partide de verificare pe finalul săptămânii, ambele pe ”Știința”. Vineri, de la ora 18.00, adversarul va fi CSM Reșița, iar a doua zi se va juca tot cu o divizionară C. De la aceeași oră se va juca meciul special cu Progresul Spartac care marchează 60 de ani de la câștigarea Cupei României de către alb-violeți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.