Repetiție reușită: ASU Politehnica a învins-o pe Zimbru Chișinău. Formația pregătită de...

Repetiție reușită: ASU Politehnica a învins-o pe Zimbru Chișinău. Formația pregătită de Cosmin Petruescu e cu gândul la duelul cu Chindia GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

”Băieții în ghete” au obținut un succes bun, de moral, înaintea începerii campionatului. ASU Politehnica a trecut la limită, scor 1-0, de FC Zimbru Chișinău, într-un inedit amical ”internațional” de prezentare. Singura reușită a partidei i-a aparținut lui Gelu Velici, care a înscris cu un șut spectaculos în repriza secundă.

”Dan Păltinișanu” a fost foarte golaș, în ciuda reclamei la vizita moldovenilor. Elevii lui Cosmin Petruescu au trebuit să spele eșecul de la Luceafărul (0-5) și să câștige la capitolul psihic înaintea vizitei Chindiei. Acest obiectiv de etapă a fost îndeplinit. Echipa care pare 99% de bază a început bine jocul cu ocupanta locului 5 din Rep. Moldova. Zimbru a avut, ce-i drept, o serie de absențe notabile.

Scorul putea fi deschis în minutul 5, dacă Bozian ar fi cadrat mai bine cu capul. În minutul 32 Bilia a tras pe lângă țintă la o minge mișcată din lovitură liberă. Șase minute mai târziu Bozian a șutat din interiorul careului la o fază la care ar fi putut și pasa pentru colegii urcați atac. Iar cu trei minute înainte de pauză Schieb a ajuns o minge în preajma portarului advers, dar acesta din urmă a blocat șutul. ASU Poli a avut așadar o serie sănătoasă de faze ofensive, dar nu a reușit să marcheze iar pe parcurs și-a pierdut, din nou, din avânt.

Zimbru a avut la rândul ei câteva șanse, dar mai puțin periculoase la poarta lui Murariu. În partea secundă Scutaru (67) a trimis periculos cu capul, dar tot pe lângă poartă. Declicul a venit peste cinci minute, când Velici a șutat frumos de la distanță, mingea a mușcat stâlpul din stânga al porții lui Buga și a intrat în poartă, ajungând în plasa opusă. O reușită care a răsplătit efortul galeriei care a cântat neîncetat. Replica oaspeților de peste Prut putea veni la doar trei minute distanță, dar șutul lui Pîslă a ocolit de puțin stâlpul din dreapta lui Murariu. A fost și un meci în care ”Conferențiarul” a efectuat majoritatea înlocuirilor doar pe final, dorindu-se o apropiere de condițiile oficiale de joc.

Pentru ASU Poli urmează duelul din prima rundă, tot pe ”Marele oval”, cu Chindia Târgoviște, meci programat duminică, 5 august, de la ora 15.30.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș – Vidrăsan, Poparadu – Schieb, Ignea, Bozian – Velici. Au mai intrat: Bedea, Szasz, Nicolescu, Cojocaru, Coadă, Miholca, Ghinescu și Bănică. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Zimbru Chișinău: V. Buga – Jardan, Prepeliță, Golovatenco, Țîgîrlaș – Pîslă, Calugher, Scoarță, Damascan – Nicolăescu, Obekop. Au mai intrat: Kovalov – Onica, Neagu, Iurașco, Telegin, Donțu, Bogaciuc, Staris și Furtună. Antrenor: Serghei Secu.

Cosmin Petruescu, din nou mulțumit

Antrenorul alb-violeților avea astăzi din nou motive de satisfacție după dezamăgirea de la amicalul susținut în județul Bihor. Cosmin Petruescu a vorbit și despre primul adversar din noul sezon.


”Cred că am făcut un joc bun, am avut o altă atitudine față de precedentul joc de verificare. Sunt mulțumit de joc, de rezultat, de faptul că pe faza de apărare nu am dat posibilitatea adversarului să se apropie foarte mult de poarta noastră. Pe faza de atac am fost echipa cu o posesie mai bună. O frecvență bună de acțiuni de poartă, am pus presiune constant. Un adversar bun, dintr-un eșalon superior, prima ligă din Moldova. Aflat într-o fază de pregătire mai avansată decât noi, ținând cont că ei se pregătesc să înceapă returul de campionat. A fost un test util… Întâlnim în prima etapă pe Chindia, o echipă cu o prezență constantă în primele trei, care an de de an s-a aflat în preajma podiumului, a avut obiectiv de promovare sau a jucat barajul, ca anul acesta. O echipă care joacă de ceva timp împreună, au relații de joc bine stabilite, am observat și transferurile pe care le-au făcut în această perioadă. Sperăm să nu apară accidentări, până acum nu au fost, ceea ce arată că atitudinea și implicarea lor a fost pe măsură. Iar din partea staffului se pare că metodele de antrenament au dat roade”, a declarat Cosmin Petruescu.

”În primul rând noi am avut o deplasare foarte grea, o zi și o noapte drum, o zi pentru pregătire, și e cam puțin. E o vorbă, când unul nu doarme o noapte trebuie să se recupereze în trei zile. Nu am avut azi prospețime în atac. Am fost cam palizi, am încercat totuși să jucăm fotbal. Am avut ocazii. Se vede că echipa Timișoarei a fost mai proaspătă. Obiectivul nostru e să intrăm în zona UEFA, primele patru sau Cupa Moldovei. Momentan suntem pe 5, pe 5 august începe returul, trebuie să ne întoarcem să ne pregătim… Avem câțiva brazilieni, portughezi care nu au putut face deplasarea, din cauza vizelor, asta a fost o pierdere pentru noi. Dar chiar și așa am încercat să jucăm”, a spus și Serghei Secu, tehnicianul Zimbrului.

Interesant e că la precedentul duel Timișoara-Zimbru, bănățenii s-au impus în Moldova tot cu 1-0. Atunci jocul a fost decis de o reușită a lui Andrei Zăgrean pentru ”vechea” Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.