Avangarda creaţiei româneşti din domeniul modei, prezentată de studenţii Universităţii de Vest...

Avangarda creaţiei româneşti din domeniul modei, prezentată de studenţii Universităţii de Vest într-o gală, la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Creaţiile reunite în cadrul unor colecţii de modă realizate de absolvenţii cursurilor de masterat şi licenţă de la Secţia de Modă şi Design Vestimentar din cadrul Universităţii de Vest au fost prezentate, la sfârșitul săptămânii trecute, de tinerii studenţi în cadrul unei gale la Sala Operei. Ceremonia a fost una plină de surprize, mulţi dintre participanţi fiind premiaţi pentru ce au realizat, fiind acordată chiar şi o maşină de cusut pentru FashionLab-ul Facultății de Arte și Design.

Cei mai buni absolvenți ai specializării Modă – Design Vestimentar de la Universitatea de Vest din Timișoara au primit premii importante, de la organizatorii Timișoara Fashion Week, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 și reviste de specialitate, în cadrul Galei de Modă UVTarte. Evenimentul a reunit colecțiile absolvenților de licență și master, promoția 2018. Cei 19 absolvenți ai studiilor de licență și master promoția 2018 și-au prezentat colecțiile, exprimând 19 viziuni vestimentare, 19 opțiuni. Propunerile au abordat teme care aparțin contemporaneității și care îi preocupă, ei referindu-se în creaţiile lor la: identitate, apartenență, standardizare, globalizare, refugiu, interiorizare, violență, rafinament, naivitate, înstrăinare, reverie. Colecțiile au fost coordonate de Andreea Palade-Flondor, Cristina Lazăr, Corina Mutu, şi Sandra Suciu Chira.

Timișoara Fashion Week a acordat premii pentru pentru Ionuț Piscureanu – colecția The Label. Secolul XX(X)I. Amintiri din viitor; Alexandru Ghencea – colecția Bald Barbie; Carina Bălan – colecția MyCellium; Ana Maria Dumitru – Romance on the Moon; Florina Ilie – Up to Me; Andreea Micle – Human, interrupted.

Premiul pentru Fashion Design acordat de Facultatea de Arte și Design în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, care constă în promovarea pe platforma Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 și în orașele partenere a fost adjudecat lui Ionuț Piscureanu – colecția The Label. Secolul XX(X)I. Amintiri din viitor.

Premiul revistei Altfel – un editorial de modă în paginile revistei a ajuns la Alexandru Ghencea – colecția Bald Barbie.

Evenimentul a făcut parte din proiectul Stage On#2.


Promovarea artelor spectacolului prin modă și muzică, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.