Avertismentul autorităților legat de răspândirea pestei porcine africane în Timiș. Ce măsuri...

Avertismentul autorităților legat de răspândirea pestei porcine africane în Timiș. Ce măsuri trebuie luate

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiş a informat toate autoritățile locale din județ despre faptul că  pesta porcină africană are o evoluţie deosebit de dinamică pe teritoriul României, cu extindere continuă, până în prezent fiind afectate zonele judeţelor Bihor – Sălaj – Satu Mare şi Tulcea – Constanţa – Brăila – Ialomiţa.

”Având în vedere riscul major generat de posibilitatea răspândirii bolii sunt necesare luarea următoarelor măsuri de prevenire a introducerii pestei porcine africane: orice suspiciune de boală şi/sau mortalitate la suine şi la porci mistreţi va fi anunţată în cel mai scurt timp medicului veterinar din teritoriul aparţinător Circumscripţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficială şi DSVSA Timiş; Obligativitatea menţinerii închise în adăposturi a acestor animale”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Primăria Timișoara a comunicat că ”potrivit Ordonanţei Guvernului nr.


28/27.08.2008, persoanele fizice şi persoanele juridice cu domiciliul fiscal în Timişoara sau în alte localităţi care deţin pe raza municipiului Timişoara animale din specia porcine sau alte specii de animale domestice şi/sau animale sălbatice crescute în captivitate  (bovine, ovine, caprine, cabaline, iepuri, animale de blană, păsări, familii de albine etc. au obligaţia de a declara pentru înscrierea în Registrul agricol, datele cu privire la efectivele de animale deţinute, precum şi datele privind suprafeţele de terenuri agricole (inclusiv grădina), utilajele agricole, pomii fructiferi şi construcţiile pe care le exploatează sau le deţine în proprietate, pe raza Municipiului Timişoara. În vederea declarării datelor pentru registrul agricol, persoanele fizice şi persoanele juridice susmenţionate trebuie să se prezinte la sediul Compartimentului Administrare Fond Funciar, Piaţa Victoriei nr. 5 (cu intrare din   B-dul Mihai Eminescu, nr. 1), din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, în zilele de luni, miercuri şi vineri între orele 8,30-10,30, marţi şi joi între orele 8,30-10,30 şi 14,00-16,00”

Nedeclararea datelor care fac obiectul registrului agricol, refuzul de declarare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice, cu amendă de la 300 lei la 1500 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.