Avocata Carmen Obârșanu, dată în judecată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă...

Avocata Carmen Obârșanu, dată în judecată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. Care este motivul și ce sumă solicită magistratul

0
DISTRIBUIȚI

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara Claudia Chivu a dat-o în judecată pe avocata Carmen Obârșanu, la două luni după ce, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din 10 mai, avocata a lansat o serie de acuzații la adresa magistratului. La momentul respectiv, când se discuta despre cazul porții prăbușite de pe Calea Lugojului care a ucis un student, în timpul furtunii de toamna trecută, Carmen Obârșanu a acuzat tergiversarea dosarului, susținând că ”există un lanț. Cine a venit din Caransebeș la Timișoara? Tuducan și Claudia Irina Chivu, prim-procuror, cercetată de CSM (n.r – Consiliul Superior al Magistraturii) pentru că un dosar privindu-l pe Robu a stat prea mult blocat. A fost cercetată! Chivu se ferește de mine pentru că ea știe că eu știu. Într-un alt dosar, cu tânăra răpită de pe stradă, în Timișoara, abuzată apoi, aceeași Irina Chivu se apucă și vizează favorabil pentru clasarea dosarului. Ce se întâmplă în acest Parchet local?”

Avocata Carmen Obârșanu a delcarat, pentru PRESSALERT.ro, că ”există o acțiune depusă în instanță de către prim-procurorul Claudia Chivu, prin care îmi solicită să plătesc 50.000 de lei pe motiv că i-am afectat imaginea de procuror care lucrează de 21 de ani prin declarațiile pe care le-am făcut în cadrul emisiunii.


Acest gest este semnul că subiectul porții prăbușite de pe Calea Lugojului este unul sensibil pentru anumite persoane”.

Vă reamintim că în dosarul penal al porții prăbușite, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a anunțat, în urmă cu câteva zile, faptul că există opt suspecți împotriva cărora a fost începută urmărirea penală, dar procurorii au refuzat să facă publice numele persoanelor implicate.

Vă reamintim că structura de beton a cedat în timpul furtuniidin 17 septembrie 2017 și a picat peste mașina în care se afla tânărul. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că lucrările de reabilitare a porții de intrare în oraș s-au făcut fără respectarea legii, neexistând proiect pentru lucrările efectuate și nici o serie de avize obligatorii, inclusiv de la Inspectoratul de Stat în Construcții. De asemenea, certificatul de urbanism și autorizația de construire date de Primăria Timișoara au fost emise ilegal pentru că, în conformitate cu legea, documentele trebuiau emise de Consiliul Județean Timiș deoarece construcția este amplasată pe teritoriul administrativ al Timișoarei și Ghirodei.

Ulterior dezvăluirilor, Inspectoratul de Stat în Construcții a confirmat oficial șirul de ilegalități comise în timpul reabilitării printr-un raport de control. Imediat a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. În acest dosar, au fost audiați în calitate de martori primarul Nicolae Robu și viceprimarul Dan Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.