BAC 2018 Surpriză uriașă pentru o elevă din Timiș, după afișarea rezultatelor...

BAC 2018 Surpriză uriașă pentru o elevă din Timiș, după afișarea rezultatelor finale UPDATE Declarațiile tinerei

1
DISTRIBUIȚI
Miriam Dobre

Ministerul Educației Naționale a publicat, în această dimineață, în jurul orei 10.00, rezultatele finale la examenul de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor.

Astfel, aflăm că în județul Timiș promovabilitatea a crescut de la 63,61%, după afișarea primelor rezultate, la 66,95%, după publicarea rezultatelor finale. Concret, la examenul de Bacalaureat s-au înscris 4.267 de candidați din județul nostru, dintre care 538 au absentat, iar patru au fost eliminați în timpul probelor. Dintre cei 3.725 de absolvenți de liceu care s-au prezentat la BAC, 2.494 au fost declarați “admiși”.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș, în total, au fost depuse 1.350 de contestații.

După afișarea rezultatelor finale de la BAC, o elevă din județul Timiș a avut o surpriză uriașă. Este vorba de Miriam Dobre, de la Liceul Tehnologic din Jimbolia, care a obținut media 10 la toate disciplinele. Miriam a primit 9,10 la proba scrisă la Limba Română, 9,50 la Matematică și 9,65 la Biologie. A fost nemulțumită de toate cele trei note primite, iar în urma recorectării lucrărilor, a obținut nota maximă.

Vă reamintim că după afișarea primelor rezultate la BAC, o singură elevă a obținut media 10.


Și anume, Diana Dehelean, de la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara. De asemenea, Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara a fost singurul din județ cu promovabilitate 100%. La polul opus s-au aflat trei licee în care nu a promovat BAC-ul niciun elev.

Rezultatele finale obținute de elevii din județul Timiș la examenul de Bacalaureat pot fi consultate AICI!

UPDATE Miriam Dobre ne-a declarat că a terminat liceul la specializarea Matematică – Informatică și că nu i-a venit să creadă că a obținut media 10 la Bacalaureat. “Am fost foarte surprinsă când am văzut că am 10 pe linie. Când am văzut că am media maximă, nu mi-a venit să cred. M-am bucurat foarte mult. Mi-a fost un pic teamă când am depus contestațiile, mă gândeam că poate o să-mi scadă notele, că poate am greșit undeva și nu mi-am dat seama, dar am știut că am făcut mai mult. Nu am înțeles de ce mi-au scăzut 90 de puncte la Limba Română, nici la Matematică nu mi-am dat seama ce puteau să-mi scadă. M-am pregătit pentru examen cu toată puterea mea și sunt mulțumită de mine că am dat cât am putut eu. Am învățat constant pe parcursul anului pentru Bacalaureat, iar în ultima lună mai intens”, a spus Miriam Dobre.

Eleva din județul Timiș a mai precizat că, în ultimii doi ani de liceu, a terminat cu media 10 pe linie. În ceea ce privește planurile de viitor, Miriam Dobre dorește să devină învățătoare și se va înscrie la Științele Educației, la Universitatea de Vest din Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.