”Corabia” BC SCM Timișoara, părăsită. Clubul autorităților are mari probleme financiare. Ilie...

”Corabia” BC SCM Timișoara, părăsită. Clubul autorităților are mari probleme financiare. Ilie Trițoiu: ”Suferim foarte mult pentru că încă nu avem soluții”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: BC SCM Timișoara / Facebook

Baschetul timișorean suferă crunt în această vară. După abandonul lui BC Timba, care nu va mai avea echipă în prima ligă, nici BC SCM Timișoara nu se simte mai confortabil. Nesiguranța financiară l-a determinat pe antrenorul Tudor Costescu să plece. De asemenea, în acest moment, bănățenii mai au un singur jucător senior sub contract, care, la rândul său, ar putea părăsi formația de pe Bega.

Baschetbaliștii alb-violeți au plecat cu restanțe în concediu iar situația nu pare rezolvabilă prea curând. ”Din punctul meu de vedere a fost cel mai apăsător sezon de când mă aflu în acest club. Am avut nenumărate probleme, dar cele care au atârnat cel mai greu în economia acestui campionat au fost cele financiare, pe care nici în prezent nu am reușit să le rezolvăm. Facem eforturi să ajungem la zi, dar suferim foarte mult pentru că încă nu avem soluții

Mai sunt de rezolvat două salarii pentru jucători, însă mai avem de încheiat conturile cu furnizorii de echipament, de medicamente, cu cei care ne-au asigurat masa, cu firma de transport, cu hotelurile unde am locuit în țară. Mai avem multe lucruri de pus la punct pentru a încheia sezonul trecut și abia apoi putem discuta despre campionatul care vine”, a declarat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet a SCM-ului, într-un interviu acorda paginii oficiale a ”leilor”.

Tudor Costescu a plecat

BC SCM Timișoara l-a pierdut și pe unul dintre tinerii jucători pe care inițial se baza pentru noul sezon, Lucas Tohătan.


Mai mult, nici antrenorul Tudor Costescu nu va continua munca pe Bega. Celorlalți componenți li s-au încheiat contractele cu clubul, cu excepția americanului Adrian Diaz, care trebuie însă plătit. ”Suntem într-o postură foarte dificilă, pentru că nu am închis situația financiară a sezonului trecut – mă refer la jucători, antrenori, staff. Vă spun foarte deschis, vom suferi o serie de pierderi. Din păcate, pe Lucas l-am cedat și probabil vom pierde mulți alți jucători: nu avem cum să-i ținem, pentru că nu avem nicio certitudine că lucrurile se vor rezolva favorabil pentru ei. Important este să încheiem financiar sezonul ‘17/’18. De altfel, eu le-am și spus jucătorilor, când s-a terminat campionatul că nu e nicio supărare dacă au alte variante mai bune. În momentul de față, l-am pierdut pe Tohătan, mai sunt câțiva baschetbaliști în negocieri cu alte echipe.

Din nefericire, am rămas și fără antrenorul Tudor Costescu. Am purtat nenumărate negocieri în ultimul timp, însă nu am reușit să-l conving, din pricina incertitudinii din ultimul timp și a incertitudinii ce cred că va exista și în perioada următoare. Nu avem speranțe că ne putem ridica măcar la nivelul ultimilor doi ani, ca echipă. Tudor a renunțat, mai are și o serie de probleme personale de rezolvat. Nu pot spune că l-am înțeles, căci nu m-am împăcat cu ideea, dar aceasta este viața. Mă așteptam să rămână alături de noi, mai ales că era unul dintre cei care cunoștea foarte bine situația actuală si chiar mi-aș fi dorit să o depășim împreună, însă fiecare își alege cât consideră de bine drumul pe care vrea să meargă. Din păcate, mai suntem sub contract cu un singur jucător dintre cei care au dus greul, pivotul Adrian Diaz, pe care-l putem pierde dacă nu-i plătim salariile restante. Celălalt jucător U23, Tudor Gheorghe, este și el pe punctul de plecare, căci a avut o colaborare foarte bună cu Tudor Costescu și ar putea merge după el. Putem spune că vom lua totul de la zero, la nivel de lot și de bancă tehnică”, a mai spus Ilie Trițoiu.

Clubul are de asemenea și un diferend de lămurit la BAT, unul în urma căruia trebuie să plătească circa 150.000 de franci elvețieni mai multor foști jucători de la BCT – vechea societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.