Castanietele, tobele, viorile cu goarnă și vihuelele mexicane au răsunat în centrul...

Castanietele, tobele, viorile cu goarnă și vihuelele mexicane au răsunat în centrul Timișoarei, într-un spectacol plin de culoare, la Parada portului popular a Festivalului Inimilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-975197537">

Costume pline de culoare, podoabe strălucitoare și muzică din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii – asta au putut vedea cei care se aflau, aseară, la ora 18.30, în centrul Timișoarei, unde a avut loc Parada portului popular, în cadrul ediției din acest an a Festivalului Inimilor. Dacă reprezentanțiile se desfășoară în Parcul Rozelor, până în 8 iulie, marșul delegațiilor a fost adus pe toată suprafața zonei centrale a orașului. Astfel, la ora amintită, odată cu bătaia puternică a clopotelor de la Catedrala Mitropolitană, putătorii tradițiilor populare au traversat strada, dinspre biserica-simbol a Timișoarei, spre zona pietonală.

Timișorenii, dar și mulți turiști străini, au flancat traseul, fotografiind și filmând extraordinarul spectacol al identităților bine păstrate. Astfel, reprezentanții României, în special ai Banatului, au impresionat prin costume specifice zonelor, dar și cu muzică și dans. S-au perindat, prin fața curioșilor, pe rând, delegații din Spania (acompaniindu-și marșul cu zeci de castaniete), Italia, Turcia, Ucraina, Mexic (intonând la celebrele ”vihuela” melodii cunoscute chiar și în România), Georgia (o pată de negru într-o explozie de roșu, portocaliu și verde) sau Ucraina.

Festivalul Inimilor a ajuns, anul acesta, la cea de-a 29-a ediție. A început în 4 iulie și se va încheia în data de 8 iulie. Pe lângă ansambluri și interpreți din mai toate zonele din România, Timișoara găzduiește, în aceste zile, și formații din Europa și de pe alte continente.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.