CCIAT încheie cu succes prima jumătate din 2018

CCIAT încheie cu succes prima jumătate din 2018

0
DISTRIBUIȚI

Mii de participanţi mulţumiţi, discuţii cu autorităţile încununate de succes, expoziţii şi târguri, evenimente promoţionale şi vizite de afaceri, cursuri de pregătire profesională finalizate cu acordarea de diplome recunoscute de toată lumea, toate acestea fac parte din activitatea finalizată cu succes după primele şase luni de activitate la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. CCIAT a derulat un amplu program de informare a firmelor cu privire la reglementări europene și naţionale, în colaborare cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, cabinete de avocatură, alte entități, fiind organizate 12 seminarii cu peste 1300 de participanți. În ceea ce priveşte misiunile economice şi parteneriatele de afaceri, respectiv întâlnirile B2B, au avut loc cinci acțiuni, cu 80 de firme participante.


Pe lista târgurilor şi expozițiilor au fost bifate opt acțiuni, cu 700 de expozanți, care s-au bucurat de prezenţa a peste 30.000 de vizitatori. De asemenea, CCIAT promovează interesele economice ale comunităţii de afaceri locale în cadrul întâlnirilor cu oficiali ai Guvernului României, reprezentanţi ai corpului diplomatic, camere de comerț din țară și străinătate, asociații de afaceri străine, alte entități.

La sediul Camerei au avut loc nouă vizite şi acțiuni cu oficiali la nivel înalt, membri ai corpului dipolmatic de la Bucureşti sau Timişoara, dar şi înalţi funcţionari guvernamentali. Continuând întâlnirile organizate încă din 2016 cu angajatorii din Județul Timiș care se confruntă cu criza locală a forței de muncă, CCIA Timiș a organizat masa rotundă cu tema: “Soluții pentru rezolvarea în regim de urgență a crizei forței de muncă, împreună cu Parlamentarii de Timiș”.

Biroul Asistență Societăți Comerciale a reuşit emiterea a 997 certificate de origine pentru export, şi a oferit servicii de intermediere pentru înfiinţarea a 186 societăţi comerciale sau efectuarea de mențiuni referitoare la activitatea acestora. Centrul Zonal de Standardizare este responsabil pentru vânzarea a 50 standarde, în timp ce Centrul Regional pentru Promovarea Protecției Proprietății Industriale a consiliat 35 de persoane şi firme.

Camera a lucrat şi în domeniul activităţii de pregătire profesională. CCIAT organizează o gamă largă de cursuri de formare profesională, fiind susţinute 29 cursuri, din care 24 acreditate ANC și cinci neacreditate. Au participat 372 de cursanți, din care 146 de persoane provenite din firme membre CCIAT au beneficiat de 10% reducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.