Cetăţean indian cu buletin românesc fals, prins de poliţiştii de frontieră în...

Cetăţean indian cu buletin românesc fals, prins de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să iasă din țară. Cum a obținut documentul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: click.ro/arhivă

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean indian care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate românească falsă.

„În data de 10.07.2018, în jurul orei 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o persoană de sex masculin, pasager într-un autocar înmatriculat în România care circula pe ruta România – Germania. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din documentul prezentat de acesta există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost dusă la sediul instituţiei pentru verificări”, a transmis Poliția de Frontieră.

În urma cercetărilor efectuate, persoana în cauză a declarat că este cetăţean din India, se numeşte R.R.


şi are 21 ani. Referitor la cartea de identitate pe care a prezentat-o la controlul de frontieră, tânărul a declarat că a cumpărat-o de la o persoană a cărei identitate reală nu o cunoaşte, plătind suma de 400 euro. De asemenea, acesta a mai adăugat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Germania şi nu avea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei tânărului şi i-au întocmit acestuia acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.