Codul Penal trece de Parlament

Codul Penal trece de Parlament

0
DISTRIBUIȚI
Foto: digi24.ro

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, astăzi, modificările la Codul penal, care au fost criticate de opoziție, reprezentanții magistraților și societatea civilă încă din faza de propuneri, potrivit digi24.ro.


Printre cele mai importante modificări sunt cele prin care se dezincriminează total neglijența în serviciu și parțial abuzul în serviciu. Proiectul de modificare a Codului penal a primit în plenul Camerei Deputaților, la doar o zi după votul din Senat, 167 voturi „pentru”, 97 voturi „împotrivă” și 19 abțineri. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Au lipsit din sală, potrivit unor surse citate de televiziune, șase social-democrați și trei liberal-democrați. Prin urmare, majoritatea la putere a luat voturi de la minoritățile naționale, altele decât minoritatea maghiară, și de la opoziție. Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că deputatul Adrian Mocanu, care a votat proiectul dorit de PSD-ALDE, este exclus din PMP. În sală a fost prezent și șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.