Control la ștranduri și locuri de cazare din Timişoara şi Buziaş. Ce...

Control la ștranduri și locuri de cazare din Timişoara şi Buziaş. Ce au găsit inspectorii DSP

0
DISTRIBUIȚI

Bazinele de înot din Timişoara şi unităţile de cazare din oraş, dar şi din Buziaş au fost verificate de inspectorii din cadrul direcţiei de Sănătate Publică Timiş. Concluziile au fost bune, au fost lansate doar recomandări pentru o mai bună activitate şi trei avertismente pentru lipsa unor documente.

Inspectorii DSP Timiş au verificat în mai şi în iunie respectarea normelor igienico-sanitare de funcționare a bazinelor de înot, piscine și ștranduri. A fost urmărită modalitatea de gestionare a calității apei de îmbăiere, starea igienico-sanitară a vestiarelor și a grupurilor sanitare, întreținerea spațiilor verzi din incintă, modul de colectare a deșeurilor menajere, afișarea regulamentului privind folosirea bazinelor şi piscinelor. Probleme mari nu au fost descoperite, dar la firmele vizitate au fost lăsate o serie de recomandări.


Pentru a nu apărea probleme, proprietarilor le-a fost sugerată analiza bilunară a apelor de îmbăiere în laboratoare autorizate, monitorizarea zilnică a parametrilor apei din bazine, achiziționarea de biocide cu avize emise de MS, igienizarea vestiarelor, finalizarea sau efectuarea cursurilor de igiena și controlul medical periodic al angajaților.

Inspectorii de la Sănătate Publică au trecut şi pe la 16 unități de cazare, hoteluri și spații turistice de cazare, din Timișoara și Buzias. Nici aici nu au fost descoperite probleme deosebite fiind doar lansate câteva avertismente. S-au verificat condițiile igienico-sanitare în spațiile de cazare, starea mobilierului și a utilajelor din blocul alimetar, funcționarea instalațiilor sanitare și a spațiilor frig, modul de aprovizionare cu alimente, controlul medical periodic și cursurile de igienă pentru personalul angajat, spălătoria și asigurarea iluminatului și a ventilației, colectarea deșeurilor și aprovizionarea cu apă rece și caldă, dotarea cu material de curățenie și dezinfecție și măsurile de deratizare și dezinsecție.

La trei unități verificate s-a lăsat cu acordarea de avertismente pentru deficiențe referitor la achiziționarea de biocide fără avize emise de Ministerul Sănătăţii, lipsa dovezilor efectuării deratizării și dezinsecției, monitorizarea incorectă a spațiilor frig, achiziționarea de alimente fără certificate de calitate, sau lipsa dovezii efectuării cursurilor de igienă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.