Două zile de magie la ediția din acest an a Festivalului Rock...

Două zile de magie la ediția din acest an a Festivalului Rock la Mureș de la Periam – Port

0
DISTRIBUIȚI

Ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș va avea loc în perioada 13 – 14 iulie 2018, la Periam – Port (județul Timiș), capul de afiș al manifestării din acest an fiind recitalul pe care îl va susține pe 14 iulie celebra trupă britanică The Exploited.

Festivalul Rock la Mureş, primul eveniment de acest gen „open – air“ din ţara noastră, a luat naştere în vara anului 2002, la iniţiativa a doi pasionaţi de muzică, Helmuth Jost şi Nicolae Buda „(„Nita“). După ce au organizat câteva concerte rock în zona Periam-ului, cei doi s-au hotărât să pună bazele unui festival „ca afară“ şi au reuşit să adune în mirifica locaţie din Periam – Port, la malul Mureş-ului o serie de formaţii autohtone şi străine care au dat o culoare deosebită acestei manifestări.

La fața locului vor fi prezente cinci scene muzicale, iar cei prezenți vor avea parte de camping gratuit.

Alături de mult așteptatul concert The Exploited, la Rock la Mureș va fi prezentă și binecunoscuta trupă autohtonă Șuie Paparude. Trupa a apărut în 1993 și a lansat nenumărate albume și hituri. Michi (Mihai Campineanu), Bean (Alexe Marius Andrei) și Dobrică (Mihai Dobre) promit și de această dată un spectacol de neuitat.

Bucovina este o formație de folk metal tradițional din România, care a scos albumul de debut în vara lui 2006 sub numele de „Ceasul Aducerii-aminte”, la casa de discuri Lupii Daciei.

E-an-na este o trupă înființată în 2014 la Sibiu, cântă folk-metal și s-au bucurat încă de la început de succes, primind din 2015 premii la concursurile de gen.

Formaţia Apocalips a lansat anul trecut un DVD aniversar. Primul concert al formaţiei din Sânnicolaul Mare a avut loc în data de 18 octombrie 1996 în faţa a 600 de spectatori.

Scena dedicată muzicii drum and bass este dedicată sound-urilor jungle, neurofunk, technoid sau darkstep. Printre cei care voravea grijă ca atmosfera să fie una de neuitat se numără duetul Counterstrike, cu rădăcini în Europa și Africa de Sud. Cei doi artiști au pus bazele mai multor case de discuri ca Algorythm, Moving Shadow, Hollowpoint, Rottun sau PRSPCT.


Încă de la sfârșitul anilor 90 cei doi artiști au avut parte de succes cu producțiile lor în topul Beatport, iar track-urile editate la diverse case de discuri au fost promovate de nume ca Mary Anne Hobbs, Black Sun Empire, Tech Itch, Dieselboy sau John B. Formația este alcătuită din Animal Chin și 500 Mills, iar seturile lor sunt un amestec sănătos de drum & bass, dubstep, gabber și bass nediluat. Alături de ei, pe scena dedicată DNB-ului vor mai evolua Freqax, Vigilante, Saintone, SLRD și BoogeyMan.

Și pentru că festivalul Rock la Mureș își propune să ofere o experiență inedită de 48 de ore de magie într-un cadru feeric, la fața locului va exista și o scenă dedicată sunetelor electronice.

Artiștii prezenți la scena Techno Stage vă vor încânta cu sound-uri eclectice din diverse genuri ale muzicii de acest gen. Printre artiștii care vor asigura nopți de neuitat pe malul Mureșului se numără JUST 2, DJ-ul care a reprezentat România în acest an în Ibiza, la Burn Residency. JUST 2 a mixat în cadrul evenimentului International Music Summit 2018, la Hard Rock Hotel din Ibiza, unde a pus muzică la marginea unei piscine imense și unde au fost prezenți cei mai mari producatori de muzică electronică, ca Nastia sau Loco Dice.

Ceilalți artiști prezenți la această scenă vor fi Lizz, Module, Bryz, Euforik, Incolor, Kova, Herk, NMG, Somesan, Les Gourmands, Timirash, Ivo, Prozacel, Bill Brain b2b Maxx Rein, Maly, RFA, Motoc, Mozo și Luciano D.

O altă scenă prezentă la festivalul Rock La Mureș va fi dedicată jam – session – urilor și karaoke-ului. La această scenă, care va funcționa non – stop, organizatorii vor asigura condiții tehnice adecvate unor inedite sesiuni de jam – session. Maestrul de ceremonii de la scena jam – session și karaoke va fi Nicolae Buda (Nita), iar noaptea, aici se va desfășura un after – party.

Toți donatorii de sânge vor avea ACCES GRATUIT în festivalul Rock la Mureș, cu condiția de a prezenta carnetul donatorului la intrare. De asemenea, persoanele cu handicap vor beneficia și ele de acces gratuit.

Biletele online pentru festivalul Rock la Mureș pot fi achiziţionate numai până pe data de 6 iulie aici. La șase abonamente achiziționate, AMBILET.RO oferă patru invitații gratuite.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa de la fața locului, prețul unui bilet pentru o zi este de 60 lei, iar un abonament pentru două zile costă 80 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.