Elita Informaticii din Balcani, premiată în urma olimpiadei de la Timişoara. Un...

Elita Informaticii din Balcani, premiată în urma olimpiadei de la Timişoara. Un elev de la „Grigore Moisil”, printre medaliații cu aur

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Cei mai buni elevi informaticieni din 13 țări s-au reunit la Timișoara unde au participat timp de o săptămână, în perioada 7 – 13 iulie, la Balcaniada de Informatică. Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit, ieri, Festivitatea de premiere a Balcaniadei de Informatică Seniori, ediția a 26-a, și Juniori, ediția a 12-a. Au participat la Balcaniadă tineri din România, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Slovenia, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia, Italia și Turkmenistan.

Pe lista câştigătorilor s-a aflat şi un timişorean. O medalie de aur la seniori a fost obţinută de Alexandru Băbălău, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara.

Universitatea de Vest din Timișoara a fost partener în cadrul competiției, asigurând resurse materiale și logistice, precum și o parte dintre premii. De asemenea, prof. dr. Viorel Negru, cadru didactic și președinte al Senatului UVT, a fost Președinte al Comisiei de evaluare la competiția de Seniori.

Mai mult decât atât, elevii care se află în clasele IX-XII și au fost premiați în cadrul competiției pot fi admiși la studii la Universitatea de Vest din Timișoara cu nota 10. Universitatea a fost gazdă, a organizat și a intrat în parteneriat cu numeroase olimpiade și competiții educaționale de nivel național și internațional. Organizatorii Balcaniadei au fost Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Ministerul Educației Naționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.