Filme de Oscar și Cannes, proiectate pe un ecran uriaș în Parcul...

Filme de Oscar și Cannes, proiectate pe un ecran uriaș în Parcul Rozelor din Timișoara. Vezi lista peliculelor venite cu Caravana Metropolis

0
DISTRIBUIȚI
Diane Kruger, în filmul ”In the Fade”. Foto: playtech.ro

Ajunsă la cea de-a VII-a ediţie,  Caravana Metropolis se desfăşoară în acest an între 3 şi 29 iulie, şi va aduce la Arad, Sibiu, Braşov şi Timişoara cele mai noi şi bine cotate filme europene, premiate la festivaluri precum Cannes, Berlin sau Sundance. Acestea vor fi proiectate în aer liber cu ajutorul unui echipament performant, un proiector digital mobil de 18.000 lumeni şi un ecran gonflabil de 120 de metri pătraţi, asigurând o calitate a proiecţiei la standardele marilor cinematografe din Europa. Caravana va fi prezentă la Timişoara între 24 şi 29 iulie, proiecţiile vor avea loc în Parcul Rozelor, iar intrarea la reprezentaţii este liberă.

Printre filmele din această vară se numără „Atelierul”, în regia lui Laurent Cantet, nominalizat anul trecut la Cannes, „In the Fade” al lui Fatih Akin, distins în 2017 cu Globul de Aur pentru cel mai bun film străin şi premiul pentru cea mai bună acriţă obţinut de Diane Kruger la Cannes, „Cu drag, van Gogh”, nominalizat la Oscar şi la Globul de Aur pentru cea mai bună animaţie, „Loveless”, a cărui regie este semnată de Andrey Zvyagintsev, şi care a fost nominalizat în acest an la Oscar şi la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin şi a câştigat Premiul Juriului la Cannes, în 2017.

„Lumina dinăuntru”, de asemenea un film premiat, este o reîntâlnire cu actorii Juliette Binoche şi Gérard Depardieu, „Pătratul” a obţinut premiul Palme dʹOr la Cannes în 2017, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 2018 şi a câştigat şase premii ale Academiei Europene de Film, „Final fericit” îi readuce pe ecran pe Isabelle Huppert şi Jean-Louis Trintignant, ambii nominalizaţi la Cannes în 2017 pentru premiile acordate de Academia Europeană de Film pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor, iar „Uciderea cerbului sacru” a primit premiul pentru cel mai bun scenariu la festivalul de anul trecut de la Cannes.

Filmele „Nebune de fericire” şi „La revedere acolo sus”, distins cu cinci premii César, încheie lista lungmetrajelor internaţionale prezentate de Caravana Metropolis.


Pe lângă acestea, vor fi prezentate şi două filme româneşti, „Pororoca”, în regia lui Constantin Popescu, care i-a adus lui Bogdan Dumitrache premiul pentru cel mai bun actor la festivalul de la San Sebastian, şi documentarul „România neîmblânzită”, în regia lui Tom Barton-Humphreys, cu inconfundabila voce a actorului Victor Rebengiuc.

Caravana Metropolis a intrat din anul 2015 în reţeaua Europa Cinemas, fiind recunoscut drept evenimentul care atrage, în România, cei mai mulţi spectatori la filmul european.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.