Fizica duce Universitatea de Vest Timișoara într-unul dintre cele mai prestigioase topuri...

Fizica duce Universitatea de Vest Timișoara într-unul dintre cele mai prestigioase topuri din lume

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest timisoara

Deşi o instituţie cu activitate preponderent în domeniul uman, Universitatea de Vest Timişoara este prezentă în ultima ediţie a ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects printr-un sector de activitate din domeniul real, fizica. Dacă restul universităţilor din Consorţiul Universitaria sunt prezente în mai multe domenii, UVT este clasificată doar la capitolul Fizică. Aici apare la categoria 301 – 400, din 500 de universităţi clasate. Tot la fizică mai apare Universitatea Babeş Bolyai, la categoria 400 – 500.

În ediția 2018 a topului ce cuprinde ierarhizările pe domenii, sunt prezente 11 universități din România.


La nivel mondial, au fost ierarhizate mai mult de 4000 de universități din 83 de țări.

ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2018 clasifică universitățile din lume în 54 de subdomenii aferente unui număr de cinci domenii principale: științele naturii, inginerie, științele vieții, științe medicale și științe sociale. Indicatorii de performanță ai acestei clasificări se bazează pe reușitele academice obținute prin activitatea de cercetare științifică, pornind de la date disponibile la nivel internațional din surse precum Web of Science și InCites (ale Clarivate Analytics), studiul ShanghaiRanking’s Academic Excellence, Journal Impact Factor, perioada de referință fiind 2012-2016 pentru fiecare subdomeniu evaluat. Indicatorii de performanță sunt: PUB – numărul de publicații ale unei instituții; CNCI – ponderea citărilor publicațiilor unei instituții; IC – numărul de publicații care au fost găsite cu cel puțin două țări diferite în adresele autorilor împărțite la numărul total de publicații; TOP – numărul de lucrări publicate în Top Journals și AWARD – numărul personalului didactic al unei instituții care a câștigat un premiu semnificativ. Acești indicatori de performanță măsoară productivitatea și calitatea cercetării științifice, gradul de colaborare internațională și cele mai înalte recunoașteri academice.

Clasificarea ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects dezvoltată de Universitatea Jiao Tong Shanghai din China a fost publicată pentru prima oară în 2009 și este una dintre cele mai bine cotate la nivel internațional, reprezentând un punct de referință în strategiile unor universități care doresc să fie actori de nivel internațional în mediul academic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.