Fost viceprimar, condamnat din nou pentru corupție la doi ani după ce...

Fost viceprimar, condamnat din nou pentru corupție la doi ani după ce ieșise din închisoare

0
DISTRIBUIȚI

Robert Dan, fost viceprimar al Hunedoarei, a fost condamnat într-un dosar de fraudare a fondurilor europene

Tribunalul Hunedoara a pronunţat sentinţa în dosarul în care Robert Dan, viceprimarul Hunedoarei din anii 2008 – 2012, a fost judecat pentru infracţiuni de corupţie, legate de fraudarea fondurilor europene, transmite adevarul.ro. În acelaşi dosar au fost condamnaţi fosta soţie a acestuia, Alexandrina Coşăreanu, şi Aurel Raţă-Bugnariu, fost secretar al municipiului Hunedoara.

Robert Dan a primit cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, Alexandrina Coşăreanu a fost condamnată la trei ani cu suspendare, Aurel Raţă-Bugnariu a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare, iar Daniela Căpâlnă, fostă şefă a Serviciului Buget Finanţe Contabilitate în cadrul Primăriei municipiului Hunedoara, trimisă în judecată în acelaşi dosar, a fost achitată. Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2010-2012 Alexandrina Coşăreanu a întocmit în fals zece contracte de arendă, pe care ulterior le-a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pentru a obţine subvenţii. Ea i-ar fi determinat pe funcţionarii Primăriei Hunedoara să emită mai multe adeverinţe care atestau faptul că utilizează în mod legal suprafeţele cuprinse în contractele de arendă false, aspect necunoscut de aceştia la momentul emiterii documentelor.


Valoarea fondurilor nerambursabile astfel obţinute se ridică la suma de 186.773,62 lei, informau reprezentanţii DNA.

Contractul a fost prelungit printr-un act adiţional la data de 5 aprilie 2012, pe o perioadă de 5 ani, fiind semnat din partea Primăriei Muncipiului Hunedoara, la rubrica „Arendator Primar”, de Dan Nicolae-Robert, soţul Alexandrinei Coşăreanu, informau procurorii DNA. „Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză faţă de inculpata Coşăreanu Alexandrina-Petronela cu suma totală de 186.773,62 lei, reprezentând sumele încasate necuvenit în campaniile 2010, 2011 şi 2012”, se arăta în rechizitoriul DNA.

În 15 decembrie 2014, fostul viceprimar al Hunedoarei a primit sentinţa definitivă, de trei ani de închisoare, în dosarul în care a fost anchetat pentru infracţiuni de corupţie, cu un prejudiciu de 108.000 de lei produs Primăriei Hunedoara. În 2012, Dan Robert fusese trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat că, în perioada în care s-a aflat în conducerea Primăriei Hunedoara a încheiat ilegal în numele primăriei mai multe contracte cu societăţile comerciale administrate de soţia sa, conform adevarul.ro. Fostul viceprimar al Hunedoarei a mai fost judecat pentru infracţiuni similare de corupţie în două dosare. În decembrie 2016, el a fost eliberat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.