Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, acuzat de plagiat, rămâne fără titlul...

Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, acuzat de plagiat, rămâne fără titlul de doctor. UVT retrage distincția

0
DISTRIBUIȚI
Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog a rămas fără titlul de doctor, în urma unei decizii a Senatului Universității de Vest Timișoara, care a votat în această dimineață retragerea distincției. Cel puțin, asta afirmă jurnalista Emilia Șercan, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cea care a dezvăluit, pe site-ul PressOne faptul că Bodog și-a plagiat lucrarea de doctorat.

”O mică exclusivitate. Florian Bodog este de astăzi plagiator cu acte în regulă. Senatul Universității de Vest din Timișoara (UVT) a votat în această dimineață constatarea plagiatului în teza de doctorat a fostului ministru al Sănătății și retragerea titlului de doctor. Documentele vor fi transmise luni către Ministerul Educației și CNADCU, mi-au declarat surse din UVT.

Procedural, urmează ca CNATDCU să ia o decizie, în formularea căreia va conta decizia UVT de azi, iar apoi Ministerul Educației să emită ordinul de retragere a titlului.


Ancheta despre Florian Bodog am publicat-o în octombrie 2017 pe PressOne, iar atunci ministrul în funcție a făcut piruete jalnice, punându-și o colegă din care a plagiat să zică faptul că Bodog scrisese acea carte, dar nu a și semnat-o”, scrie jurnalista pe contul său de pe rețeaua de socializare.

Primele suspiciuni de plagiat au venit în octombrie anul trecut, când jurnaliștii de la PressOne au publicat un studiu comparativ între lucrarea lui Bodog și trei cărți, din care, susțin aceștia, actualul ministru a copiat 147 de pagini dintre cele 232 ale tezei de doctorat în Științe Economice.

Lucrarea intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare” a fost susținută la universitatea timișoreană în anul 2008. Două dintre cărțile din care ministrul Sănătății ar fi copiat cel mai mult sunt scrise de un consilier personal de-al său, decanul unei facultăți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București, respectiv de o colegă – conferențiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea. „Doctoratul în Ştiinţe Economice este cel de-al doilea titlu științific de doctor pe care îl deține Bodog, primul fiind cel în Științe Medicale, obţinut în 2001 la Universitatea din Oradea”, scrie Press One.
În răspunsul dat de Biroul de Presă al Ministerului Sănătății publicației online se arăta că, de fapt, textele semnate de dr. Lucia Daina îi aparțin lui Bodog, care i-a permis să le folosească „în materialele sale de cercetare academică să fie folosite ca note de curs pentru studenți în manualul semnat de doamna dr. Lucia Daina, ca autor principal”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.