Fostul premier Dacian Cioloș, la Timișoara, despre Guvernul PSD: „Ne ducem în...

Fostul premier Dacian Cioloș, la Timișoara, despre Guvernul PSD: „Ne ducem în prăpastie”

0
DISTRIBUIȚI

Fostul premier Dacian Cioloș s-a aflat, astăzi, la Timișoara, unde a participa la o dezbatere publică cu tema „Care sunt pârghiile dezvoltării durabile în Banat?”, organizată de Platforma România 100. Cioloș, care este președinte fondator al partidului Mișcarea România Împreună, a precizat că platforma are 75 de comunități locale la nivel național, dintre care trei în județul Timiș.

„Este o întâlnire organizată de comunitățile locale ale Platformei România 100. Avem două la Timișoara și una la Dumbrăvița și face parte dintr-un ciclu de dezbateri. Consultăm oamenii cu privire la ceea ce cred ei că ar trebui să fie prioritățile și modalitățile de a schimba lucrurile în România. Pregătim, dincolo de acțiunile civice ale Platformei România 100, și un program politic pentru un viitor partid politic și atunci ne interesează ca din dezbaterile acestea civice să putem trage și anumite concluzii, să extragem anumite idei pe care să le folosim și în programul politic pe care o să-l lansăm la toamnă”, a explicat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă va candida la viitoarele alegerile prezidențiale, fostul premier a precizat că nu a fost discutată încă strategia de candidaturi, „atât timp cât n-am lansat programul politic și n-am început structurarea partidului. De fapt, am început structurarea partidului, dar nu e finalizată. Când vom lua decizia asta, o să vă anunțăm”.

De asemenea, întrebat de către jurnaliști când s-ar putea deschide o filială a partidului și în județul Timiș, Cioloș a precizat că „noi nu deschidem filiale de sus în jos, ci îi încurajăm și îi ajutăm pe cei înscriși în platformă, noi avem 40 și ceva de mii de oameni înscriși în Platforma România 100, ca în localitățile în care ei își desfășoară activitatea să se întâlnească împreună și să genereze genul acesta de comunități locale.


Nu vă pot spune câți oameni sunt înscriși din Timiș. Nu ne interesează să adunăm cât mai mulți oameni, ci să avem cât mai multe comunități locale care sunt active și care grupându-se, organizându-se împreună au idei de proiecte și sunt activi și prezenți în comunitățile lor”.

Totodată, fostul premier al României a vorbit la Timișoara și despre actualul Guvern, precizând că „ne ducem în prăpastie”.

„Eu sper să nu ajungem la alegeri cu actuala majoritate parlamentară sau cu actualul Guvern. (…) Eu cred și sper să existe o majoritate de oameni politici în Parlament care să conștientizeze faptul că așa cum se derulează lucrurile în momentul de față, ne ducem în prăpastie. Nu vorbesc doar de Legile Justiției, nu vorbesc doar de incompetența oamenilor care sunt acolo, ci mă gândesc și la situația economică pe care o avem, situație economică care, dacă nu înregistrează un reviriment prin niște măsuri care să fie luate, riscă să ne ducă nu doar ca această creștere economică să nu se vadă în buzunarul românilor, dar și ca să nu mai avem creșterea economică. De aceea eu cred că este esențial ca ceea ce a început deja cu discuțiile privind această moțiune de cenzură să continue în toamnă și să găsim o soluție prin care să avem un Guvern care nu doar să asigure în condiții bune responsabilitatea României în calitate de președinte în exercițiu al Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din anul viitor, dar și care să fie în măsură să ia niște decizii prin care să oprească degringolada din domeniul economic, pentru că se vorbește puțin despre economie, dar vedeți că inflația continuă să crească, deci puterea de cumpărare a românilor scade, datoria publică crește, investițiile private sunt din ce în ce mai reduse. Deci, sunt niște măsuri care trebuie luate”, a conchis Dacian Cioloș.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.