Timișoreanul Goran Mrakic a lansat un nou volum de proză scurtă: Povestiri...

Timișoreanul Goran Mrakic a lansat un nou volum de proză scurtă: Povestiri din Garaj VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Goran Mrakić a lansat un nou volum de proză scurtă numit Povestiri din Garaj, apărut în colecția n’autor de literatură română contemporană la editura Nemira.
„La fix trei ani după ”Punk Requiem” au apărut și ”Povestirile Din Garaj”. Istorisiri despre Timișoara și împrejurimi, înțesate cu personaje reale și imaginare din underground, din vecini, cartiere, piețe și garaje. O cronică subiectivă a ghetoului cosmic în care avem plăcerea să coabităm. Luați cu pită“, spune autorul cărții.

Povestirile din garaj sunt tipice tranziției de tip balcanic, trăite în Timișoara înainte și după ’90: veri în care timpul se dilată, așa cum doar în vacanțele școlare o poate face, muzici interzise, trase pe casete, baruri locale, animate de legende de cartier, români, sârbi, șvabi și maghiari, Poli Timișoara, huligani, bătăi, ecouri ale primelor revolte care au declanșat Revoluția din decembrie ’89, afaceri stranii, crime, râuri de bere, scriitori și artiști de tot soiul, scene din viața de zi cu zi, întâmplări adolescentine și rememorări nostalgice.


Toate desfășurate între betoane și Bega.

Goran Mrakić s-a născut în 1979 la Sânnicolau Mare. A publicat două volume de versuri, trei cărți de aforisme satirice și un volum de proză scurtă, Punk requiem. A primit premiul Uniunii Scriitorilor din Timișoara pentru debut, premiul „Vladimir Bulatovic VIB“ și premiul „Radoje Domanovic“. Scrierile sale au apărut în mai multe antologii de aforisme din Serbia, România, Bosnia, Spania, Liban și Italia. A tradus din limba română în limba sârbă (și viceversa) mai multe cărți. A lucrat timp de 15 ani ca redactor al ziarului de limba sârbă Naša reč. În prezent, ocupă funcția de director al Editurii Uniunii Sârbilor din România. Volumul va ajunge în curând în libării, iar precomenzile se fac aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.