Haos la proiecte culturale finanțate de Primăria Timișoarei. I-a făcut dreptate festivalului...

Haos la proiecte culturale finanțate de Primăria Timișoarei. I-a făcut dreptate festivalului Ceau Cinema!, dar pune în așteptare un alt eveniment. Vezi acțiunea diletantă a municipalității UPDATE Reacția viceprimarului Dan Diaconu

1
DISTRIBUIȚI

La scurt timp după publicarea articolului PRESSALERT.ro în care organizatorii festivalului Ceau Cinema! acuzau că Primăria Timișoara îi sabotează în mod direct, din cauza faptului că au programat două festivaluri de cinema în aceeași perioadă, am primit un punct de vedere al organizatorilor Caravanei Metropolis. Aceștia precizează că reprezentanții primăriei i-au anunțat oe ultima sută de metri că nu pot organiza festivalul, deoarece se suprapune cu Ceau Cinema!.

„Am luat act cu surprindere de răspunsul prompt al Primăriei Timișoara, cu privire la refuzul desfășurării evenimentului în perioada 17-22 iulie, mai ales că inițial, din partea instituției a existat un acord verbal pentru această dată. Răspunsul, pe care îl redăm mai jos, a venit în urma mesajului public postat de organizatorii festivalului „Ceau, Cinema”, care are loc tot la Timișoara, în perioada 19-22 iulie 2018, aceștia considerându-se nedreptățiți în urma suprapunerii celor două evenimente: “Având în vedere solicitarea dvs de a schimba perioada de desfășurare a evenimentului, pentru data de 16-22 iulie vă comunicăm următoarele: în aceeași perioadă respectiv 19-22 iulie se desfășoară un alt
eveniment similar, finanțat tot de Primăria Timișoara pe programul de fonduri nerambursabile. Din punct de vedere al oportunității desfășurării ambelor evenimente în această perioadă, solicitarea dvs de modificare a datei nu poate fi aprobată”. Răspunsul Primăriei Timișoara nu poate decât să ne surprindă, în special că până în momentul de față nu am primit confirmarea vreunei finanțări pe programul de fonduri nerambursabile, acesta fiind anuntat de oficialități pentru luna aprilie 2018.

Din respect pentru publicul timișorean și pentru cinefilii care apreciază filmele de calitate, organizatorii „Caravana Metropolis” au considerat că în lipsa unui răspuns cu privire la finanțare, evenimentul se va desfășura exclusiv prin sprijinul sponsorilor, cărora le mulțumesc pe această cale.


Din păcate însă, o nouă schimbare a datei desfășurării Caravanei nu ar face decât să bulverseze și mai mult publicul, dar ar interveni și riscul pierderii sponsorizării primite. Ar fi a treia oară când ar trebui să modificăm data evenimentului nostru. În cazul în care Primăria finanțează acest eveniment, așa cum reiese din adresa  oficială, așteptăm semnarea contractului, pentru a putea stabili pentru a patra oară perioada de desfășurare a Caravanei la Timișoara“, spun organizatorii Caravanei Metropolis.

Trebuie menționat că, până astăzi, 11 iulie, Primăria Timișoara nu a anunțat oficial selecția proiectelor de finanțare nerambursabilă pentru domeniile cultură și tineret. Asta în condițiile în care pe agenda culturală se spunea clar că „evaluarea şi selecţia proiectelor în vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face de către Comisia de cultură şi Comisia de tineret, constituite prin dispoziţia primarului municipiului Timişoara, în perioada 25 aprilie – 30 aprilie 2018“. Suntem în luna iulie și această selecție nu a fost anunțată oficial. Și totuși în răspunsul Primăriei se specifică faptul că și festivalul Ceau Cinema! și Caravana Metropolis sunt finanțate de primărie pe fonduri nerambursabile. Conform unor surse, selecția proiectelor finanțate de Primărie ar urma să fie anunțată în cel mai scurt timp. Adică la puțin timp după publicarea acestui articol.

UPDATE Contactat de PRESSALERT.ro să comenteze situația creată, viceprimarul Dan Diaconu nu a detaliat prea mult legat de cele întâmplate. “Propunerea organizatorilor „Caravana Metropolis” de modificare a datei de desfășurare, într-o perioadă care se suprapune peste festivalul local de cinema „Ceau Cinema” a fost refuzată. Motivele sunt multiple și se leagă de misiunea autorității locale de a promova evenimentele organizate la nivelul orașului, sigur încercând să creăm condiții cât mai bune pentru orice eveniment cultural. Suntem convinși că organizatorii Caravanei, sprijiniți în fiecare an de către Primarie, vor găsi soluția cea mai bună, care să nu afecteze alte evenimente”, ne-a declarat viceprimarul Timișoarei. (Adriana Mîț)

 

1 COMENTARIU

  1. Nu pot sa cred ca oamenii astia sunt atat de incapabili si ca sunt atat de nepasatori! Chiar nu conteaza timisorenii pentru ei deloc?? Chiar nu pot sa se organizeze un pic in asa fel incat sa avem si noi parte de evenimente culturale de calitate cum sunt Caravana Metropolis si Ceau Cinema??
    In conditiile astea vai de capul nostru cand o sa fim „capitala culturala”…. 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.