Începe admiterea la Universitatea Politehnica Timişoara. Ce facilități vor avea studenții

Începe admiterea la Universitatea Politehnica Timişoara. Ce facilități vor avea studenții

0
DISTRIBUIȚI

Primele înscrieri la admiterea în anul întâi de studiu al Universităţii Politehnica Timişoara sunt aşteptate începând cu ziua de miercuri. Locuri sunt destule, peste 3300, cei care vor să studieze în domeniul tehnic, să devină ingineri sau specialişti în IT şi comunicaţii, au acum şansasă se pregătească la cel mai înalt nivel în domeniu. Potrivit calendarului admiterii la Universitatea Politehnica Timișoara, miercuri, 11 iulie 2018, încep înscrierile atât la facultățile la care se organizează concurs cu probe de verificare a cunoștințelor, cât și la cele la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

Absolvenții de liceu care au promovat examenul de bacalaureat și aleg una dintre facultățile Universității Politehnica Timișoara vor avea, ca studenți, o serie de beneficii.


Astfel, aceştia au acces la burse ale Ministerului Educaţiei (de performanță, de merit, sociale – între 580 și 1000 lei), acces la burse speciale și de sprijin, oferite de universitate, pentru studenții cu venituri modeste sau performanțe școlare deosebite, respectiv acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul Erasmus+ și prin acorduri bilaterale (Germania, Franța, Spania, Anglia, Olanda, Austria).

Totodată, studenţii universtăţii pot beneficia de cazare în cămine modernizate, dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider, bucătărie și spălătorie pe fiecare etaj, masa la restaurantele studențești ale UPT, la prețuri subvenționate; Pregătire specială la matematică și fizică; Acces gratuit la bibliotecile și bazele de date ale întregului centru universitar, acces gratuit la moderna bază sportivă studențească, dotată cu terenuri de fotbal, baschet și tenis, sală de sport, bazine de înot, pistă de atletism.

Ca noutate, la admiterea din acest an se alocă 75 de locuri fără taxă pentru absolvenții liceelor din mediul rural, cu diplomă de bacalaureat. Aceștia vor beneficia și de facilități suplimentare, pe lângă cele acordate celorlalți studenți: cazare gratuită, timp de un an, în căminele din Complexul Studențesc, 10 tichete de masă gratuite, în fiecare lună, la restaurantele studențești ale UPT. Alte facilități sunt acordate elevilor olimpici, care sunt admiși fără examen, cu media 10, și absolvenților de liceu cu media 10 la examenul de bacalaureat.

Pentru admiterea 2018 la ciclul de licență sunt scoase la concurs 2291 de locuri bugetate și 1137 de locuri cu taxă, repartizate la următoarele facultăți: Automatică și Calculatoare, Chimie Industrială și Ingineria Mediului. Construcții, Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Electrotehnică și Electroenergetică. Management în Producție și Transporturi, Mecanică, Științe ale Comunicării, Arhitectură și Urbanism. De asemenea, sunt disponibile şi locuri la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. Informaţii suplimentare se pot obţine pe pagina de internet a instituţiei, la www.upt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.