A început înscrierea la liceu. Cine este eleva cu media 10 la...

A început înscrierea la liceu. Cine este eleva cu media 10 la admitere, singura din Timiș cu această notă

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

După ce au susținut Evaluarea Națională, absolvenții clasei a VIII-a trec prin alte emoții. Și asta pentru că în această vară are loc și admiterea la liceu.

Potrivit calendarului făcut public de Ministerul Educației Naționale, în perioada 29 iunie – 3 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginți, pot completa opțiunile în fișele de înscriere.


Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 30 iunie – 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat se face în unităţile de învăţământ liceal în care au fost admişi şi pe site-ul admitere.edu.ro, pe 9 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 10 şi 13 iulie.

Inspectoratul Școlar Timiș informează că, în total, în liceele din județ sunt disponibile aproximativ 5.000 de locuri, dintre care 4.365 în clasa a IX-a zi, 364 la seral și fără frecvență, în școlile de stat, plus 196 în clasa a IX-a zi și 168 la seral și fără frecvență, în liceele private. De asemenea, absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională se pot înscrie în clasele profesionale, în care sunt disponibile 1.042 de locuri în școlile de stat și 112 locuri în cele private.

Înainte de a se da startul înscrierilor la liceu, Ministerul Educației Naționale a făcut publică ierarhia mediilor de admitere. Astfel, aflăm că din județul Timiș o singură elevă are media de admitere 10. Este vorba de Marta-Teodora Traleș, care a învățat la Colegiul Național “C.D. Loga” din Timișoara. De asemenea, alți 18 elevi din Timiș au media de admitere peste 9.90.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.