Interlopul Lucian Boncu, tovarășul de chefuri al lui Ionuț Nasleu, o nouă...

Interlopul Lucian Boncu, tovarășul de chefuri al lui Ionuț Nasleu, o nouă condamnare. Ce obligații le-a stabilit Judecătoria Timișoara celor găsiți vinovați

0
DISTRIBUIȚI

Judecătoria Timișoara a dat, astăzi, sentința într-un nou dosar penal în care procurorii l-au trimis în judecată pe interlopul Lucian Boncu, prietenul de chefuri al lui Ionuț Nasleu, consilierul personal al primarului Timișoarei, Nicolae Robu. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că soția unui apropiat al lui Boncu a fost numită fără concurs șefa serviciului public de creșe de către Robu, iar Boncu a susținut că îl vrea naș pe Nasleu pentru viitorul său copil. De altfel, Nasleu i-a luat apărarea, afirmând ”Boncu e paria orașului că nu știu? Întreb. Boncu e paria orașului? A făcut atâtea chestii negative încât să nu pot să stau la o masă cu el? Nu știu, întreb. E o întrebare retorică”

Va reamintim că Lucian Boncu a mai fost condamnat, tot în primă instanță, la trei luni de închisoare cu suspendare fiind găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de amenințare după ce s-a dus la spital la un rival din lumea interlopă, care fusese înjunghiat în stradă de autori rămași necunoscuți, cu un buchet de flori cu panglică neagră.

Lucian Boncu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara pentru tulburarea ordinii și liniștii publice alături de Calofeteanu Marius, Taloș Adrian și Flucsă Nicolae, ultimii doi fiind acuzați și de loviri și alte violențe, în scandalul de la Iulius Mall.


Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, Boncu și Marius Calofeteanu l-au alergat și l-au lovit pe Nicolae Flucsă sub privirile îngrozite ale clienților și angajaților de la mall. Lucian Boncu nu a dat declarații legate de incident în timpul urmăririi penale, rezervându-și dreptul la tăcere. La vremea respectivă, cei patru au fost reținuți 24 de ore, după care au fost puși în libertate sub control judiciar. În fața instanței, Boncu a declarat că a fost sunat de prietenul său Smeu care i-a povestit că a fost agresat și că, la vremea respectivă, lucra ca și agent de pază la casino, dar era în timpul liber. A susținut că doar l-a imobilizat pe Flucsă și a negat că l-ar fi lovit.

Lucian Boncu și Marius Calofeteanu au fost condamnați fiecare la câte șase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere și având un termen de încercare de doi ani de zile. De asemenea, au obligația de a executa câte 50 de zile de muncă în folosul comunității la Societatea Publică de Transport Timișoara sau la Societatea Drumuri Municipale SA și să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.  Adrian Taloș a primit o condamnare de  un de închisoare pentru loviri și alte violențe și șase luni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și având o altă pedeapsă definitivă de trei ani și șase luni pentru favorizarea infractorului i-au fost contopite cele două și a rămas cu 4 ani de închisoare. Flucsă Nicolae a primit o condamnare de doi ani de închisoare și, fiind recidivist cu mai multe condamnări, ultima fiind de 14 ani, are de executat 21 de ani și opt luni de închisoare. Flucsă și Taloș sunt obligați să-i plătească părții civile Zmeu Ion Alexandru în solidar suma de 5.000 lei, reprezentând  reprezentând prejudiciu nepatrimonial cauzat prin săvârșirea infracțiunii. Sentințele nu sunt definitive, putând fi atacate cu apel în termen de 10 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.