Inundații de proporții în estul județului Timiș, echipajele de urgență au fost...

Inundații de proporții în estul județului Timiș, echipajele de urgență au fost mobilizate FOTO UPDATE 1 Unde sunt probleme

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-690781514">

 

Autoritățile din Timiș sunt în alertă. În urma ploilor din ultimele zile, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș a fost activată Grupa operativă, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

ISU Timiș a primit mai multe solicitări pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitațiilor abundente în localitățile Făget – Calea Bichigiului și strada Libertății, în comuna Bichigiu, unde apa depășește 50 de centimetri, în comuna Ohaba Lunga și Begheiu Mic. Se intervine cu motopompe de mari capacitate, electropompe și autospeciale de intervenție.

„În acest moment, în zonele afectate se deplasează prefectul județului Timiș, doamna Eva Georgeta Andreaș, subprefectul județului Timiș, domnul Daniel Cristian Franțescu și Inspectorul șef domnul Locotenent colonel Lucian Vasile Mihoc pentru a evalua situația din teren și a stabili măsurile necesare pentru protecția populației din zonele afectate”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Aceștia recomandă cetățenilor din zonele vizate să-şi păstreze calmul şi să respecte recomandările autorităților locale. Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.

Foto: Arhivă

UPDATE 1 În localitatea Bichici sunt, până acum, 27 de case afectate, apa fiind în scădere. Pompierii intervin aici, la Făget, Ierșnic, Cladova, Begheiu Mic și Bătești. Numărul de gospodării afectate, conform datelor de până acum, a ajuns la 100.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.