Ionel Ganea și-a anunțat plecarea după ce ACS Poli a primit interzis...

Ionel Ganea și-a anunțat plecarea după ce ACS Poli a primit interzis la vestiare. Radu Birlică: ”Dacă mâine e la fel nu mai are rost să continuăm”

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli e pe un butoi de pulbere după ce echipa nu s-a mai putut schimba astăzi la vestiarele arenei ”Dan Păltinișanu” pentru antrenamentele obișnuite. Interdicția impusă de proprietarul CJ Timiș l-a determinat pe Ionel Ganea să-și anunțe plecarea, acest lucru s-ar putea întâmpla mâine conform lui Radu Birlică. Președintele clubului spune că dacă ”principalul” renunță își va da la rândul său demisia. Antrenamentul de azi a fost anulat de antrenor.

Clubul timișorean a anunțat aseară târziu că a fost interzisă la vestiare după o săptămână plină de discuții aprinse. Efectele s-au văzut azi, când jucătorii s-au pregătit la terenurile de lângă stadion, ale primăriei, dar au fost nevoiți să primească îngrijiri medicale, de exemplu, în aer liber. ”Noi nu am primit nicio hârtie că trebuie să părăsim vestiarele. Noi avem un contract valabil pe 2018-19, în care nu spune vestiare sau altceva. Am purtat o discuție ieri cu domnul Dobra, rămân la ideea că e un om cu care am colaborat foarte bine, mi-a spus că o să căutăm o cale să închiriem la o sumă mică, dar nu mi-a transmis că mâine dimineață nu vom  mai avea acces acolo. Și când ți se ia carnetul primești 15 zile dreptul să mergi… Era normal să ne pregătim pentru că sunt o grămadă de lucruri acolo, nu poți cu șapte zile înaintea începerii campionatului. E un abuz grosolan”, a declarat Radu Birlică. Contractul amintit ar fi pentru meciuri, ticketing, ”toată activitatea, nu se specifică vestiare, eu pot să înțeleg că e vorba și de vestiare. Efectiv azi băieții și-au luat ghetele și atât. Să ieși cu mașina în stradă, cu un cabinet medical… Cine își asuma dacă unul dintre ei își rupea un picior, că puteai să-i dai acolo pe stadion primele îngrijiri? Întreb pe domnul Malac, Doroș, domnul Dobra e normal să ia niște decizii dar sunt sigur că multe le-a luat la atitudinea acestui domn Doroș… Sau cum au închiriat mobilierul lui Poli anul acesta fără a-i plăti chirie lui Poli, atunci nu mai era legal? Avem acolo mobilier de 50.000 de euro, toate sunt alte noastre.


L-am lăsat special pentru că are meci ASU Poli cu Zimbru și ne facem de râs noi timișorenii. E normal ca oamenii să aibă vestiar acolo… Eu vreau ca toate trei să fim în Liga I sau a II-a”.

Ganea și-a anunțat plecarea

Radu Birlică anunță că va pleca și el dacă Ionel Ganea nu mai rămâne, dar va mai purta o discuție cu primarul Nicolae Robu. ”Echipa se antrenează dar nu e posibil în 2018 ca o echipă care a fost în Liga I să se antreneze În condițiile astea. Dacă domnul Ganea pleacă vă spun că și eu după o discuție cu domnul primar, îmi depun și eu demisia și îmi văd de drumul meu. Alături de domnul primar am adus bani din publicitate și sponsorizări, nu sunt patronul echipei, am făcut totul să mențin clubul pe linia de plutire”, a explicat Birlică.

Ionel Ganea le-a transmis azi jucătorilor că el nu mai face antrenamente în condițiile date și că va pleca. Pentru a se menține în formă jucătorii s-au pregătit în voie…

Deocamdată jucătorii și-au pus lucrurile în vestiarele-container ale juniorilor. Dar Birlică spune că această soluție nu e acceptabilă. La fel cum nu e nici plecarea pe o altă bază sportivă. ”Nu există să plecăm în altă parte , e foarte greu, nu avem loc, dușuri. Să te schimbi în containere nu accept niciodată să se întâmple asta. Ganea are perfectă dreptate când spune că nu se poate continua… A fost un semnal de alarmă că se poate ca mâine să plece”, a precizat președintele lui ACS Poli.

”Subliniez că dacă se ajunge la destabilizarea clubului sau să nu se înceapă campionatul prejudiciul și tot ce se întâmplă e responsabilitatea Consiliului Județean. Mai devreme sau mai târziu li se va trage răspunderea”, a adăugat Birlică.

”Noi mergem la vestiare, mâine, ora 11, avem meci cu Ghiroda, cum se schimbă oamenii aceia. Dacă eram anunțați cu două-trei luni, că trebuie să părăsim, aveau motive să spună gata, dar să te trezești că vin ca hoții noaptea și schimbă butucurile de la uși și a doua zi să te trezești că ești aruncat în stradă, e prea mult”, a subliniat Radu Birilică.

”Eu fac apel la înțelepciune, să se trezească pe ultima sută de metri… Dacă mâine găsim la fel nu mai are rost să continuăm. Unde să ne schimbăm 50 de inși”, a conchis conducătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.