Lectură și recital de jazz cu Adriana Cârcu și Liviu Butoi: „Păsări...

Lectură și recital de jazz cu Adriana Cârcu și Liviu Butoi: „Păsări cu cozi lungi, roșii“

0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de poezie și jazz sunt invitați la un eveniment cu ștaif, care îi va aduce „sub aceeași umbrelă“ pe Adriana Cârcu și Liviu Butoi, în cadrul unei seri care se anunță a fi de neratat. Evenimentul va avea loc miercuri, 25 iulie, de la ora 19.00, la Musiu, iar biletele de intrare costă 20 lei.

Prieteni de o viață, cei doi artiști se vor lansa într-un dialog care are ca punct de pornire o serie de texte de proză scurtă și de inspirație muzicală din volumele ”Cronică sentimentală” și ”Auriu”.


Un interviu amplu cu Liviu Butoi se află în volumul ”JazzStories”, de aceeași autoare.

Adriana Cârcu este jurnalistă internațională și autoarea a cinci volume de scrieri cu caracter (auto)biografic, eseistic și muzical. Din anul 2006 deține o rubrică permanentă în revista Orizont și este prezentă în paginile a numeroase reviste si site-uri culturale cu eseuri, proză scurtă și traduceri. Adriana scrie în română și engleză.

Saxofonistul, flautistul și compozitorul Liviu Butoi aparține generației de aur a jazz-ului românesc. De-a lungul carierei sale a cântat cu muzicieni reputați, printre care Paul Weiner, Eugen Gondi, Kamocsa Béla, Marius Popp și Johnny Răducanu, cât și renumiți muzicieni internaționali. Muzica lui Liviu Butoi încorporează osmotic vigoarea masculină a tonului lui John Coltrane cu melodicitatea solemnă a lui Jan Garbarek, într-un „produs” care dobândește o tensiune specifică prin alternarea frazelor de o rugozitate abstractă cu pasaje melodice de un lirism suav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.