”Leii din Banat”, înscriși în campionat sub o nouă denumire. În ce...

”Leii din Banat”, înscriși în campionat sub o nouă denumire. În ce stadiu se află diferendul dintre clubul SCM și BAT

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

BC SCM Timișoara e istorie. Nu e vorba însă de un nou abandon în sportul local ci de o schimbare majoră în viața clubului de baschet alb-violet. S-a renunțat la particula problematică, a societății aflată în faliment, iar echipa actuală a fost înscrisă în noul format al primel ligi doar cu numele structurii autorităților locale: SCM Timișoara.

”În acest moment, echipa masculină este înscrisă în campionat sub titulatura SCM Timișoara. După ce falimentul a fost declarat pentru BC Timișoara, noi funcționăm din toate punctele de vedere pe CIS-ul (Certificat de Identitate Sportivă) SCM-ului. Vom evolua în grupa valorică A a Ligii Naționale, cea în care sunt cuprinse cele mai valoroase opt formații din țară, cele din play-off-ul ediție 2017/2018. Trebuie să plătim anumite restanțe pe care le avem la Federația Română de Baschet și să achităm garanția de 10.000 de euro, altfel riscăm să fim trimiși în grupa C. Programul noului campionat va fi stabilit la 25 iulie.


Acum mai mult decât oricând, avem nevoie ca oamenii, comunitatea, toți iubitorii de baschet să fie alături de noi, să ne susțină. Vrem să rezolvăm lucrurile, să rezolvăm problemele din trecut și să pornim la un drum nou, fără niciun fel de datorii. Pentru aceasta, avem nevoie de emulație, de oameni care să înțeleagă situația și să fie 100% cu noi”, a declarat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet a SCM-ului.

Timp de respiro în privința eventualelor sancțiuni

SCM-ul a contestat decizia BAT în privința datoriilor către foștii jucători care au îmbrăcat echipamentul vechiei BCT și a obținut deocamdată o suspendare a acestei hotărâri. ”Tribunalul Suprem Elvețian a ținut cont de acțiunea noastră și în prima fază a suspendat hotărârea BAT, astfel că avem un timp de respiro și de negocieri. Și de a rezolva situația, pentru că mai devreme sau mai târziu probabil tot acolo vom ajunge. Prin urmare, mai bine soluționăm acum totul, pentru a nu apărea amenzi sau alte sancțiuni. Facem eforturi pentru a atrage fonduri din zona privată, cu care să stingem conflictul. În același timp, ne vom susține punctul de vedere potrivit căruia BAT a stabilit plăți supradimensionate, în raport cu ceea ce au făcut jucătorii pentru BC Timișoara, cum și unde au plecat”, a mai spus Trițoiu în interviul acordat siteului oficial al clubului.

De asemenea conducătorul a precizat că se discută cu o serie e jucători de bază pentru ca aceștia să continue pe Bega. Mladen Jeremic, Octavian Popa Calotă, Milos Komatina și Adrian Diaz sunt cei nominalizați din vechiul lot.

Reunirea echipei de baschet masculin SCM Timișoara e stabilită la mijlocul lunii august. Reamintim că deocamdată ”leii” nu au antrenor după plecarea lui Tudor Costescu. De asemenea alb-violeții vor fi singura grupare din oraș participantă în competițiile de seniori la baschet. Timba rămâne deocamdată să funcționeze doar la nivel de copii și juniori iar echipa feminină a SCM-ului a fost desființată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.