Critici liberale pentru USR: „Fac un apel al conducerea partidului de a...

Critici liberale pentru USR: „Fac un apel al conducerea partidului de a nu deveni cinică”

0
DISTRIBUIȚI

USR

Alina Gorghiu și-a arătat, astăzi, în timpul conferinței de presă de la PNL Timiș, nemulțumirea cu privire la modul în care a acționat USR după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de șefă a DNA. Vă reamintim că și primarul Nicolae Robu s-a „războit” cu cei din USR Timiș, pe marginea locurilor din Timișoara în care se pot strânge semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”.

„Vin cu un apel care se adresează USR-ului, un apel care este către conducerea USR, în sensul de a nu deveni cinică, pentru că nu îi stă bine. Punctele politice nu se câștigă prin numere de magie politică ce durează maxim cinci minute. Invitația făcută doamnei Kovesi de a adera la USR la o oră sau două după ce domnia sa a spus că dorește să rămână magistrat și modul în care această ofertă a fost retrasă în următoarele 48 de ore mie îmi arată că este vorba despre un demers politicianist. O căutare de puncte opținute fără merit pe seama activității altora, în cazul acesta pe seama doamnei Kovesi. Și mă întreb cui folosește genul acesta de mesaj negândit în spațiul public, pentru că în opinia mea se pliază perfect pe linia credibilizării mesajelor PSD-ALDE, care au avut o reală obsesie în a o demite.


Ca atare, vă rog să nu considerați acest apel al meu ca un atac la nimeni, de mult timp PNL a decis să nu răspundă atacurilor, deși au venit ritmic de la USR. Dați-mi voie să le dau și un sfat gratis legat de moderație și prudență cu astfel de inițiative, chiar și la nivel declarativ. Pentru că ajută doar PSD-ul în dezbaterea internă și externă pe care și-a propus-o. Ca atare, nu e loc de genul acesta de incidente în strategia pe care dreapta ar trebui să și-o propună și speram să fi făcut deja pași importanți în realizarea coagulării dreptei pentru alegerile din 2019. Iar eu cred că timpul încă nu este pierdut”, a declarat Alina Gorghiu.

De asemenea, senatorul PNL de Timiș, fost președinte al partidului, i-a solicitat ministrului Justiției să organizeze un proces de selecție “echitabil” al noului procuror-șef al DNA și i-a încurajat pe procurori să se înscrie în competiție.

„Îi solicit, deci, domnului Toader, astăzi, de la Timișoara, să deruleze un proces echitabil, echidistant de selecție a noului procuror-șef DNA și încurajez toți procurorii care îndeplinesc condițiile legale pentru a concura la acest post să se înscrie în competiție. Astfel îi va fi destul de dificil domnului Tudorel Toader să selecteze din joben exclusiv opțiunea domniei sale și a domnului Dragnea. Sunt convinsă că România are doamne și domni procurori care au o carieră profesională integră, care sunt buni profesioniști, fără controverse în istoricul profesional, cu succese profesionale și care să nu aibă prietenii politice”, a precizat Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.