Licitația pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de dezinsecție la...

Licitația pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de dezinsecție la Timișoara a fost blocată. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

dezinsectie

Vești proaste aduse de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. În primăvara acestui an, s-a dat drumul la licitația pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de serviciile de dezinsecție în Timișoara. Doar că o firmă din județul Prahova a contestat licitația publică privind „Delegarea serviciului de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public al Municipiului Timișoara”. Astfel, procedura a fost suspendată până la soluționarea contestației.

Concret, reprezentanții societății au cerut “obligarea autorității contractante să adopte măsuri de remediere a documentației de atribuire; obligarea autorității contractante la decalarea termenului de depunere a ofertelor; obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor ocazionate de soluționarea contestației; – anularea adresei nr. AP2018-106/07.05.2018, ca răspuns la notificarea prealabilă nr.


2685/02.05.2018”.

Recent, a venit și răspunsul din partea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, care obligă Primăria Timișoara să reia licitația publică.

“Admite, în parte, contestația depusă de SC CORAL IMPEX SRL, în contradictoriu cu MUNICIPIUL TIMIȘOARA. Obligă autoritatea contractantă la remedierea documentației de atribuire, în sensul remedierii Anexei 6 la caietul de sarcini nr. SC 2-17 – 30436 din 05.12.2017 – centralizator de prețuri, a fișei de date/anunț de participare, precum și a clauzei 6.7 din acordul-cadru, în termen de 20 zile de la data primirii prezentei, cu respectarea celor din motivare. Modificările vor fi publicate în SEAP, urmând a se stabili un nou termen de depunere și de deschidere a ofertelor. Respinge, ca inadmisibile, solicitarea de eliminare a „inserării tarifelor cu două zecimale, <,00> întrucât nu există bază legală pentru limitarea numărului de zecimale al tarifului”, precum și cea referitoare la precizarea modului în care vor fi gestionate urgențele,și, ca nefondate, celelalte solicitări din cuprinsul contestației. Obligă autoritatea contractantă la plata sumei de 1.000 lei către SC CORAL IMPEX SRL”, scrie în decizia luată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

În cazul în care licitația nu va fi din nou contestată, până la sfârșitul lunii iulie ar trebui anunțat un câștigător.

În prezent, serviciile de dezinsecție sunt atribuite provizoriu unei firme din Arad, până când se va finaliza licitația publică. Primăria Timișoara este dispusă să plătească aproape zece milioane de euro, pe o perioadă de patru ani, pentru serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.