MIG 21 Lancer, de la Baza 86, prăbuşit la Feteşti în timpul...

MIG 21 Lancer, de la Baza 86, prăbuşit la Feteşti în timpul unui show aviatic. Pilotul a murit în accident FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook/Aeronews.ro

O aeronavă MiG 21 Lancer, din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti, s-a prăbuşit astăzi, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene.


Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat decesul pilotului care se afla în avionul MIG 21 Lancer, prăbuşit la Feteşti, scrie mediafax.ro. Pilotul nu a reușit să se catapulteze și a murit carbonizat.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, după prăbuşirea aeronavei, că prioritară este starea pilorului, iar aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare.

La locul producerii accidentului erau câteva mii de oameni care participau la o demonstraţie, cu ocazia Ziua Porţilor Deschise.

Potrivit unui anunţ anterior: „Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” organizează Ziua Porţilor Deschise sâmbătă, 7 iulie 2018. Intrarea este liberă şi accesul se va face începând cu ora 09.00″.

Persoana care a sunat la 112 să anunţe că un avion s-a prăbuşit se afla între Drajna şi Feteşti, a anunţat ISU Ialomiţa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.