Ministrul Sănătăţii acuză probleme grave în sistemul din Timiş. Un medic lucrează...

Ministrul Sănătăţii acuză probleme grave în sistemul din Timiş. Un medic lucrează în paralel în şapte centre de permanenţă

0
DISTRIBUIȚI

medic

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a luat în colimator sistemul de sănătate din Timiş. Ea a vorbit despre sistemul centrelor de permanenţă din judeţ, despre care a spus că prezintă mari probleme. Conform ministrului, Corpul de Control de la Sănătate a evaluat 48 de centre de permanenţă din Timiş, acesta fiind cel mai mare număr de asemenea unităţi din ţară.

Pintea a spus că au fost descoperit enumeroase probleme, printre care şi un singur medic angajat în paralel la şapte asemenea centre. „Corpul de control a evaluat 48 de centre de permanenţă din judeţul Timiş, care are cele mai multe centre, urmează evaluarea centrelor din Bihor, apoi Satu Mare.


Pot să vă spun că în judeţul Timiş există 17 centre de permanenţă în oraşul Timişoara, grupate după criterii doar de Direcţia de Sănătate Publică Timiş ştiute, există medic care lucrează în acelaşi timp în şapte centre şi bineînţeles că voi fi nevoită să iau măsuri. Având în vedere că finanţarea centrelor în acest moment este în regulă, adică a crescut de la 12 la 49 de lei, judeţul Timiş decontează şi în acest moment 450.000 de euro pe lună pentru nişte centre care, hai să spunem, unele sunt eficiente, altele nu”, a declarat Sorina Pintea, aflată într-o vizită la Zalău.

Având în vedere cele descoperite legat de aceste centre, ministrul a anunţat că vor continua controalele şi ar pute apromova chiar şi o ordonanţă de desfiinţare a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.