Nicolae Oprea, noul vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Ce confesiune a făcut...

Nicolae Oprea, noul vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Ce confesiune a făcut în plen

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș are, de astăzi, un nou vicepreședinte care i-a luat locul Roxanei Iliescu – Nicolae Oprea (UNPR), fost membru PSD. Oprea a fost șeful Direcției pentru Agricultură Timiș și consilier personal al fostului președinte al CJT, Titu Bojin. Înainte de începerea ședinței de plen, liderul PMP, deputatul Cornel Sămărtinean, a venit împreună cu câțiva colegi de partid pentru a protesta că PSD a negociat UNPR pentru funcția care a fost ocupată de PMP. Asta după ce, anterior, a denunțat public protocolul încheiat cu PSD și ALDE. „Din păcate, asistăm la un furt masiv, o anomalie a lucrurilor, o funcție care se merită să fie a PMP.


Se fac cadouri otrăvite celor de la PMP și se oferă această funcție UNPR. Aceste lucruri se fac fără să țină cont de alegeri. Dacă ar avea corectitudine, actualul președinte al consiliului județean și-ar da demisia, s-ar relua votul de la zero. PMP a rupt protocolul cu PSD. Se fură funcții!”, a susținuț Sămărtinean care a cerut ca toată conducerea CJ Timiș să își dea demisia și să se voteze o nouă conducere.

Titu Bojin a cerut să ”depășim partea politică și să ducem la capăt proiectele pentru județ. Nu considerăm un drept sau un merit al UNPR să aibă un vicepreședinte al CJT. Mă simt și PSD -ist, și UNPR-ist și PMP-ist și PNL -ist când este vorba de proiectele consiliului. Suntem cei mai apropiați, fără să ne ascundem după corcoduș, de conducere. Ținând cont de afinitățile pesediste, îl propun pe Lae Oprea. E la vârsta la care nu mai poate fi îngâmfat și sigur va colabora cu toată lumea”.  Liberalii nu au avut un candidat pentru funcția de vicepreședinte, doar Viorel Coifan afirmând că va cere modificarea legii adimistrației locale ca să se țină cont de numărul de voturi când se fac alegeri nu de ”coterii”, făcând referire la negocierile PSD cu UNPR.

”Eu zic că sunt un om de echipă, cu sufletul larg deschis, voi lăsa ușa larg deschisă pentru oricine. Trebuie să recunosc că de-a lungul carierei am mai avut o gură mai mare, nu din patimă sau răzbunare”, a spus Oprea în plenul CJT. Nicolae Oprea a fost ales cu 20 de voturi pentru și 12 împotrivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.