Nicolae Robu, către bicicliștii din Timișoara: “Nu voi implementa măsuri anti-mașini”. Ce...

Nicolae Robu, către bicicliștii din Timișoara: “Nu voi implementa măsuri anti-mașini”. Ce rețea ar urma să fie realizată cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu le-a răspuns, aseară, bicicliștilor din Timișoara, și nu numai, în timpul unei audiențe online organizată pe pagina sa de Facebook, care a durat aproximativ o oră și jumătate. Edilul le-a garantat iubitorilor mersului pe două roți că nu se vor mai realiza borduri înalte în intersecții sau la trecerile de pietoni și a precizat că vrea ca numărul bicicletelor Velo TM să crească de la 470 la o mie, plus să dubleze numărul stațiilor, de la 34 la aproape 70.

De asemenea, în timpul audienței organizate pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu a anunțat că va fi realizată o rețea regională de piste de biciclete, cu bani europeni, fiind prezentată și o hartă a acestor piste.

“Nu există în România așa ceva, o atât de vastă rețea regională de piste de biciclete. Se poate merge până la Pișchia, de exemplu, este o rețea foarte largă și foarte extinsă și vă veți bucura în curând de ea, o realizăm pe fonduri europene. Acum se lucrează la proiect, la cererea de finanțare și vom aplica în timp util să obținem banii, astfel încât să ajungem să avem așa ceva. Desigur că din toată zona aceasta se va putea veni la serviciu, pe platforma industrială a Timișoarei cu bicicleta, se va putea veni în oraș din tot arealul acesta, iar timișorenii pot merge la prieteni, la rude, unii la casele natale, la părinți, cu bicicletele când o asemenea rețea va fi realizată”, a explicat Nicolae Robu.

Unii dintre internauți l-au criticat pe primarul Timișoarei pentru starea pistelor de biciclete din oraș, dar acesta le-a replicat că “avem peste 100 de kilometri de piste, pe care le-am făcut cât s-a putut de bine”.

Totodată, edilul le-a transmis bicicliștilor care l-au urmărit pe Facebook că va încerca să le asigure condiții cât mai bune, dar că nu va implementa “măsuri anti-mașini”.

“Consider că este o mare eroare această abordare a unor ecologiști.


Suntem într-o eră a vitezei și a mobilității, a consuma mult timp cu deplasările dintr-un loc într-altul înseamnă risipă de viață, până la urmă. Trebuie să avem cât mai mult timp la dispoziție să trăim cu adevărat, nu să ne irosim din viață timp semnificativ cu mișcarea dintr-un loc într-altul. Când mergem să facem mișcare de dragul mișcării, este cu totul altceva. Ce trebuie să facem însă: să nu mai avem mașini poluatoare, să trecem pe noile tehnologii, și să asigurăm fluență. Dacă traficul este fluent, și poluarea scade foarte mult, scade poluarea prin noxe, scade poluarea fonică și poluarea cu praf, pentru că toate acestea sunt intensificate când se accelerează și se frânează. Și dacă ai fluență în trafic, nu mai accelerezi, nu mai frânezi atât, te duci cu viteză constantă și nu produci nici poluare la nivel ridicat”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a avut și un mesaj pentru reprezentanții Verde pentru Biciclete, care au anunțat, ieri, că nu vor participa la audiența Facebook. Edilul i-a transmis coordonatoarei asociației, Ana Munteanu, să “lase politica la o parte, aici vorbim de cum trăim în orașul ăsta, nu ne interesează orientările politice ale nimănui”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.