Ofensiva „Jos garajele”, în plină desfășurare în Arad. Aproape 6000 de construcții...

Ofensiva „Jos garajele”, în plină desfășurare în Arad. Aproape 6000 de construcții vor fi dărâmate

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul de regenerare urbană a spațiului public dintre blocurile din cartierele Aradului, un proiect în valoare de 50 de milioane de euro cu termen de finalizare în 2020, înseamnă și dărâmarea a 6.000 de garaje, transmite aradon.ro.

Până la momentul redactării acestui material au fost somați 750 de arădeni, iar până la sfârșitul anului alți 1.250 de proprietari vor primi „vestea”. Per total, în acest an, vor fi culcate la pământ 2.000 de garaje.

Primele somații au fost lipite pe garajele din cartierul Alfa, dar și în alte cartiere ale municipiului, ieri, 4 iulie, iar termenul acordat de municipalitate pentru ca arădenii să readucă terenul la starea inițială este de 15 zile lucrătoare. Atenție, cei care încă nu au fost somați pot începe de pe acum să își golească garajele dacă sunt în zonele unde se realizează regenerarea urbană. Somațiile vor fi lipite şi pe ușile garajelor lor.

Proiectul de regenerare urbană cuprinde opt loturi: Alfa, Vlaicu stânga, Vlaicu dreapta, centru, Confecţii şi Micălaca (împărţită în trei zone), unde se va lucra la modernizarea spaţiului verde dintre blocuri, la realizarea de parcări supraterane la sol şi realizarea de locuri de joacă.

Proprietarii construcţiilor provizorii au obligaţia ca în termen de 15 zile de la data primirii somaţiei să aducă terenul la starea iniţială.


În cazul în care construcţiile nu vor fi demolate în termenul prevăzut, acestea vor fi desfiinţate de către autorităţi pe cheltuiala proprietarilor. Suma nu se cunoaște, tariful fiind stabilit de firma contractată de municipalitate, în funcție de suprafață.

„Până acum au fost distribuite aproximativ 750 de somaţii în Alfa, Confecţii, Micălaca (zonele 100 şi 200), dar şi în zona Calea Aurel Vlaicu, partea stângă. Urmează alte peste 1.000 de somaţii în celelalte zone ale municipiului incluse în proiectul de regenerare urbană a spaţiilor dintre blocuri”, a declarat Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, pentru sursa citată.

Compensare sau restituire

Toate garajele pe unde trece regenerarea vor fi culcate la pământ. Vorbim de 6.000 de garaje ridicate în cartierele Aradului! Şi odată cu dărâmarea garajelor s-a ridicat şi o altă problemă. Arădenii, în cauză, ne-au întrebat dacă își vor mai primi banii înapoi dacă au plătit chiria pentru tot anul. Proprietarii garajelor, ne spune Ralu Cotrău, care au fost somaţi să-şi desfiinţeze construcţiile îşi pot recupera diferenţa de chirie şi taxă pe teren. Direcţia Venituri anunţă contribuabilii că în cazul în care au achitat în avans chiria aferentă întregului an, precum şi taxa pe teren, pot solicita restituirea sumelor achitate în plus sau pot opta pentru compensarea (care se va efectua din oficiu) cu debitele pentru anul 2019.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.