Peste 3.000 de spectatori la festivalul Rock la Mureș. The Exploited a...

Peste 3.000 de spectatori la festivalul Rock la Mureș. The Exploited a revenit în forță. Legendarul Wattie Buchan: ”Mai vreau să mai scot un album înainte de a muri” FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1484469707">

Peste 3.000 de spectatori au participat la ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș, eveniment desfășurat în weekend-ul trecut la Periam – Port.

Prima seară a „nebuniei“ a început cu formația autohtonă Re-Born, după care spectatorii aflați în fața scenei principale au avut parte de recitalul maghiarilor care alcătuiesc Omega Diatribe, aceștia din urmă aducând pe malul Mureșului o porție consistentă de extrem și power – metal. Apocalips, trupa din Sânnicolau Mare care la sfârșitul anului trecut a împlinit 22 de ani de existență, a reușit să fie pe placul fanilor cu un concert de bun augur, care s-a bucurat de aplauzele sincere ale publicului. Surpriza serii a venit odată cu recitalul trupei bucureștene de punk Magazinu 51, formația cântând în locul maghiarilor de la Kazah, care nu au mai ajuns la ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș.

Soundurile ska și punk etalate de Magazinu’ 51 au fost completate cu un spectacol interactiv care a transmis o energie pozitivă, iar piesele lor incluse în discul „ Titu nu e la munte“ au declanșat o adevărată fiestă la Marosch Stage. Capul de afiș al primei seri a fost formația Bucovina, al cărei concert a avut parte de un feedback cât se poate de bun, recitalul artiștilor fiind „colorat“ și prin faptul că solistul trupei, Crivăț, și-a sărbătorit ziua de naștere. La fața locului, distracția a fost completată și de soundurile drum and bass și techno, iar cireașa de pe tort a fost scena dedicată sunetelor psy-trance, amplasată în afara perimetrului festivalului. Având parte de un decor deosebit și de muzici interesante, scena cu pricina a fost punctul de atracție pentru mulți spectatori care preferă aceste genuri muzicale. Scena dedicată jam – session – urilor a programat pe timpul nopții petreceri cu muzică rock și metal, astfel încât melomanii aflați la Rock la Mureș au avut parte de un evantai cât se poate de colorat stilistic la orice oră din zi sau noapte.

Sâmbătă, debutul pe scena mare a fost realizat de rapperul austriac Flo Knixx, după care muzicienii sârbi care alcătuiesc formația Drink Or Die au zguduit locația cu un amestec de punk și hardcore gustat din plin de spectatori. Folk – metal – ul adus de sibienii de la E-An-na a avut parte și el de priză la public, iar capul de afiș, The Exploited, a fost la-nălțime. Legendara formație britanică care a cântat pentru prima oară în România în cadrul festivalului Rock la Mureș din 2006 a demonstrat că muzica punk este una cât se poate de vie și-n 2018, iar solistul Wattie a avut parte de un public entuziast. Înaintea recitalului, membrii formației au avut parte de o memorabilă plimbare cu barca pe Mureș și au recunoscut că au rămas fascinați de frumusețea peisajului.

„Sincer nu îmi mai amintesc de primul nostru concert din România, sunt bătrân. Știu însă că în zona asta a continentului există multă lume care ascultă punk adevărat și de fiecare dată când apărem pe aici iese frumos. Nu-mi plac Green Day sau Offspring, astea sunt formații pop. Adevăratul punk este despre atitudine. Mai vreau să mai scot un album înainte de a muri, dar nu știu când vom avea timp să ne adunăm să înregistrăm piese noi“, ne-a declarat solistul formației The Exploited, Wattie Buchan, înaintea recitalului.

Video: Anca Lungu/YouTube

Șuie Paparude a încheiat seara cu un show în care Bean, Dobrică și Michi au dat tot ce au avut mai bun din ei, care s-a lăsat cu aplauze. Sunetele electro au răsunat și în noaptea de sâmbătă la fața locului, artiștii care au prestat la scenele dedicate „electronicelor“ reușind să anime atmosfera până duminică dimineața.

Revenirea festivalului Rock la Mureş, primul eveniment de acest fel din ţara noastră (care a luat naştere în vara anului 2002 şi care a „rezistat“ până în anul 2008, revenind din nou în atenția melomanilor anul trecut) este de bun augur. Dincolo de artiștii prezenți pe scene, evenimentul are o magie aparte în primul rând grație locației mirifice pe malul Mureșului, care creează un vibe deosebit. Nu putem decât să sperăm ca pe viitor, acțiunile de acest gen din zona noastră geografică să „prindă“ și mai mult cheag. Și asta mai ales pentru faptul că vestul țării a dat, mai demult, „ora exactă“. În muzică și nu numai…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.