Președintele Tribunalului Timiș, despre tăcerea unor magistrați și politizarea justiției. ”Mincinoșii ne...

Președintele Tribunalului Timiș, despre tăcerea unor magistrați și politizarea justiției. ”Mincinoșii ne dau lecții de sinceritate”

0
DISTRIBUIȚI

judecator stoicescu

Adriana Stoicescu, președintele Tribunalui Timiș, a scris, ieri, pe contul său de Facebook, un nou mesaj legat de starea justiției în România. Magistratul pune în discuție ”obligația de rezervă” a colegilor de breaslă, în contextul atacurilor la adresa celor care ucrează în acest domeniu.


De asemenea, Stoicescu atinge și subiectul politizării justiției, în special dacă este vorba despre numiri sau revocări din funcții.

”Descurajați de atacurile suburbane, judecătorii aleg în continuare să tacă. Cu excepția unor sinucigași (e), obligația de rezervă este înțeleasă ca dreptul la tăcere deplină, până la anihilarea libertății de exprimare. În schimb, mincinoșii ne dau lecții de sinceritate, iar impostorii de onestitate. Politizarea justiției este greu de înțeles și inacceptabilă când e vorba de revocări, devenind absolut normală și dezirabilă când e vorba de numiri. Ceea ce se întâmplă azi sub ochii noștri este consecința înțelegerilor politice și a compromisurilor, a privirilor întoarse în altă parte. Totuși, nimeni nu a ieșit public să amenințe judecătorii supremi… Solidarizându-mă cu colegii de la instanța supremă, copleșiți de volumul de muncă și supuși unor presiuni inimaginabile, mă întreb retoric dacă doar noi, cei „mici”, avem obligația de rezerva? Libertatea de exprimare permite totuși unora să formuleze opinii publice despre dosare pe rol? Termenul de redactare a unor hotărâri poate face obiectul unei dezbateri publice? Când legea e pentru unii mumă și pentru alții ciumă, cred că putem pleca cu toții acasă”, a scris Adriana Stoicescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.