Pricepuții noștri

Pricepuții noștri

0
DISTRIBUIȚI

Toți suntem experți, de la politicienii împinși în cele mai variate domenii, primari-specialiști care nu au nevoie de niciun sprijin, până la simpli cetățeni care sunt în stare să descoase, cu (sau fără) argumente, cele mai mari conspirații mondiale. Știți voi genul, cele de la extratereștri antici până la masonii care conduc lumea de azi. Sunt oameni din popor care le știu pe toate, nu au doar un subiect la sigur. Pe orice temă am vorbi avem, mai aproape sau mai departe, sfătuitori siguri pe ei. Dacă ești ceva mai prudent e dezarmant, practic nu ai nicio șansă în fața certitudinilor. Greu de crezut că le poți face concurență.


Paleta priceperii multorcetățeni se întinde de la mecanica auto până la nanotehnologie. De ce nu? E absolut normal când ai crezul că ai crescut în buricul pământului, de unde dacii dominau lumea antică cu ale lor rachete spațiale.

Mai recent acest cult pentru adevărul absolut venit din partea unei inteligențe supreme, adică propriile persoane, se observă în mediul virtual. Uneori se dau adevărate războaie online iar ambele tabere au impresia că ies de pe „teren” cu trei puncte în tolbă. Nu ești un bun internaut autohton dacă nu ai o părere despre fiecare subiect, la zi. Tastele tale trebuie să bată cu patos atât pentru Dragnea și Dăncilă, cât și pentru ultima decizie luată prin intermediul VAR la Campionatul Mondial din Rusia. Acolo unde dacă ne calificam „am fi ajuns și noiprin optimi”. Nu e exclus să ai păreri avizate pe mai multe subiecte, însă cei la care mă refer mai au o trăsătură definitorie. Când altcineva exprimă o opinie sau un comentariu care nu-i aprobă ideile strălucite sau tocite, nefericitul „interlocutor” se transformă în principala țintă și dușman „de clasă”. Astfel, o parte dintre cei care-și critică liderii cu cravată par la rândul lor mici dictatori a căror transformare sperie atunci când capătă o mică putere. Fie ea și puțin imaginară. Alții, caută clasamentele în care sunt mereu numărul 1 deși când vine vorba de criterii elementare se află la retrogradare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.