Prima reacție a primarului Robu după demiterea lui Sorin Supuran: ”Nu sunt...

Prima reacție a primarului Robu după demiterea lui Sorin Supuran: ”Nu sunt de acord să se fi întâmplat astăzi”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu s-a declarat surprins de decizia de astăzi a consiliului de administrație al Societății de Transport Public Timișoara de a-l demite pe Sorin Supuran din funcția de director general, la șapte săptămâni de la instalarea în funcție. La sfâșitul ședinței de consiliu local, Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului și singurul membru din CA care s-a abținut să voteze demiterea lui Supuran în lipsă, îi explica situația lui Robu împreună cu city managerul Robert Kristof

”Nu știu am fost în ședință de consiliu local. Am primit înștiințarea că domnul director general Supuran ar fi fost demis de consiliul de administrație. Am fost informat anterior că va fi o ședință a consiliului de administrație pornită de la niște nemulțumiri ale membrilor consiliului. Domnul Supuran, lipsind, a făcut o delegare a prerogativelor de director general către consilierul personal Leo Demaio, care este chiar deplasat. Deci aici au dreptate să fie nemulțumiți membrii consiliului de administrație. În orice instituție, când ai director general, director general adjunct, prerogativele rămân implicit la directorul general adjunct, nu le delegi la un consilier personal.


Altă nemulțumire este că a angajat vreo 15 oameni, de care numai domnia sa știe, în schimb nu a fost concentrat să angajajeze personal productiv. Eu vă spun ce mi-au spus membrii consiliului de administrație că-i nemulțumește (…) Că și-a propus salariu de 20.000 lei aproape și s-a respins, singurul vot pentru fiind al său. Asta, dacă mă întrebați, a fost o greșeală. Nu vii după șase săptămâni de mandat să îți dai salariu de 20.000 lei în condițiile în care societate totuși are nevoie de altceva”, a detaliat primarul.

”Ei consideră că a condus discreționar și abuziv totul. Într-o societate publică nu se procedează discreșionar, că  nu e moșia nimănui. Asta i se impută pe scurt”, a susinut Robu.

Motivarea că Supuran trebuie să plece la șapte săptămâni de la numirea în funcție pentru că nu s-au platit salariile restante, a fost caracterizată de primar ca fiind ”o prostie. Nu are nicio vină domnul Supuran că nu s-au achitat salariile. Mie nu mi-au spus despre nemulțumirea asta”.

Nicolae Robu a dezvăluit că înainte de ședința de consiliu de administrație de la STPT ”i-am transmis telefonic domnului Buboi (Cosmin Ligius Buboi, președintele CA, n.a.) că nu este cazul să fie demis. În primul rând, pentru că domnul Supuran lipsește. Pot să fie nemulțumiri, o să fie o discuție. Eventual, să-l avertizeze. Nu știu ce s-a întâmplat. (..) Nu sunt de acord să se fi întâmplat astăzi, am spus. Eu doream să avem o discuție lămuritoare pentru că nu pot fi de acord cu mărirea salariului la 20.000 lei, nu pot fi de acord cu aducerea a 15 oameni despre care eu știu absolut nimic, aflu din presă că au fost aduși, să nu se colaboreze cu consiliul de administrație în condițiile în care toți sunt o echipă asumată de mine și trebuiau să colaboreze. (…) În rest nu-l acuz de nimic pe domnul Supuran pentru că au trecut șapte săptămâni și nu e un moment potrivit pentru un bilanț. Eu știu în ce situație grea e STPT și nu pot să-i imput că nu a făcut minuni. Că nu se pot face minuni într-o situație atât de grea”.

Primarul Timișoarei a afirmat că nu știe dacă Nicolae Bitea va rămâne pentru mult timp director general la STPT și că va trebui să analizeze situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.