Primăria din județul Timiș care a atras proiecte europene de 10 milioane...

Primăria din județul Timiș care a atras proiecte europene de 10 milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

buzias

Un oraș din județul Timiș se va schimba radical la față. Primăria Buziaș a reușit, în ultimii doi ani, să atragă fonduri europene în valoare de aproximativ zece milioane de euro, iar cel mai important proiect este cel cu privire la modernizarea parcului central.

“În ultimii doi ani de zile, din punct de vedere financiar avem semnate contracte de aproape zece milioane de euro. Unul dintre proiecte este pe Programul Operațional Regional, pe axa 7.1, de reabilitare a infrastructurii turismului, și mă refer la parcul central, din cadrul orașului.


Este un proiect de aproape cinci milioane de euro, care presupune reabilitarea străzilor adiacente, 4,3 kilometri de asfaltări, alei pietonale, iluminat în interiorul parcului, mobilier urban, teren de tenis, două terenuri de joacă în zona Lighed. Vorbim de 28 de hectare cât are parcul central și încă patru hectare ale unui parc adiacent – parcul Lighed”, a explicat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș.

Sorin Munteanu speră să obțină și alte finanțări pentru trei proiecte, prin Programul Național de Dezvoltare Locală: unul pentru canalizarea satului Silagiu, de aproape trei milioane de euro, unul de modernizare a liceului din oraș și altul de reabilitare a școlii cu clasele I – IV din Silagiu, în valoare totală de aproape 1,2 milioane de euro.

“În precontractare, consiliul local a aprobat ultimul DALI (n.r. documentația de avizare a lucrărilor de intervenții) pentru reabilitarea și modernizarea primăriei orașului. E un proiect de aproape 600.000 de euro. Tot în precontractare avem achiziția unei multifuncționale de aproape 100.000 de euro. În viitor, până în 30 de august, dorim să depunem un proiect pe axa 13 de 2,6 milioane de euro, modernizarea și reabilitarea școlii cu clasele I – VIII din Buziaș și construcția unei săli de mici dimensiuni în curtea școlii și, de asemenea, realizarea a 5,7 kilometri de asfalt, alei pietonale în orașul Buziaș”, a mai precizat Sorin Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.