Primăria Timișoara, dublu standard în recuperarea prejudiciilor stabilite de Curtea de Conturi....

Primăria Timișoara, dublu standard în recuperarea prejudiciilor stabilite de Curtea de Conturi. Cum s-a lepădat Robu de orice responsabilitate

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara ia decizii diferite când este vorba de recuperarea prejudiciilor care au fost stabilite de către Curtea de Conturi. Dacă în cazul contractului de închiriere a mașinilor, primarul Nicolae Robu a anunțat că municipalitatea i-a dat în judecată pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu, pe foștii viceprimari Sorin Grindeanu și Adrian Orza pentru recuperarea prejudiciilor, în cazul finanțărilor pentru ACS Poli și celelalte cluburi sportive, administrația locală a dat în judecată cluburile respective, nu pe cei indicați de Curtea de Conturi ca fiind vinovați, adică inclusiv primarul.

Întrebat de procesele intentate cluburilor sportive, Robu a susținut că ”este o coincidență” deschiderea acestora în același timp cu cel împotriva lui Ciuhandu. ”Noi nu avem prejudicii. Avem prejudicii estimate. Aceste prejudicii sunt validate în instanță de către experți, uneori nu.


(…). Noi considerăm că prejudiciul trebuie stabilit de o entitate neutră, cum e instanța de judecată, nu de către o parte interesată”. Primarul Robu a explicat că s-a cerut instanței să se dispună recuperarea prejudiciului de la cluburile sportive și să se stabilească exact valoarea.

La întrebarea de ce a dat în judecată cluburile pentru recuperarea banilor în condițiile în care vinovații indicați de Curtea de Conturi au fost cei din Primăria Timișoara care au finanțat ilegal și nu cei care i-au cheltuit, Robu a susținut că ”noi considerăm că nu s-a creat niciun prejudiciu. Da? Eu cred că atunci când consilierii locali au votat, nu eu am votat, da. Răspunderea o are cine decide, nu are răspundere cel ce nu decide. Nu se poate face comparație. Eu pot să propun, cel care are decizia este cel care răspunde. Așa este pe toată planeta asta – cine decide, răspunde. Eu am convingerea că niciun consilier local nu a comis nicio greșeală atunci, consilierii locali au votat că este oportună, că este benefică pentru oraș. Legalitatea este stabilită de alții. Unde ajungem? Să amestecăm responsabilitățile… (…) De aceea există un aparat care își dă avizul de legalitate care nu este imperativ (…) Exectivul este obligat să pună în aplicare o hotărâre de consiliu local. Nu se spune dacă e legală sau nu e legală. Dacă nu o pune în practică, face un abuz că nu respectă o lege locală”.

Nicolae Robu nu a răspuns, schimbând subiectul, când a fost întrebat de ce până acum nu s-a pus în aplicare sentința definitivă care confirma constatările Curții de Conturi legate de finanțarea ilegală a cluburilor sportive.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.